27 / 04 / 2024

Hakkari Şemdinli'ye külliye ve cami yapılacak!

Hakkari Şemdinli'ye külliye ve cami yapılacak!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin bulunduğu Bağlar köyünde, "Nehrı-Şemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesi kapsamında külliye ve cami yapılarak, Kayme Sarayı ve mezarlık alanı restore edilecek.



Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen 5 milyon 710 bin lira bütçeli "NehriŞemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesinin protokolü imzalandı.

 

Vali Canbolat yaptığı açıklamada, Şemdinli ilçesindeki Bağlar köyünde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin olduğu yer için hazırlanan projenin DAKA tarafından kabul edildiğini anımsatarak, "Bu projenin yüzde 70'ini DAKA, yüzde 30'unu İl Özel İdaresi karşılıyor. Önümüzdeki süreçte bu projeyi gerçekleştireceğiz. İhale ve projelendirme süreci İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek" dedi. 


Canbolat,"Bölgedeki manevi iklimin oluşması ve yaygınlaşması noktasında Seyyid Talıa hazretlerinin büyük katkısı bulunuyor. Dolayısıyla böyle bir eseri, külliyeyi oıtaya çıkanım konusunda gayret sarf eden DAKA Genel Sekreterliğimize, yönetim kurulumuza ve İl Özel İdaremize çok teşekkür ediyoruz. Bu projenin ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı bir hizmet olacağım düşünüyoruz" diye konuştu. 


DAKA Genel Sekreteri Demirci ise bölgenin kaderini değiştirecek projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak. "Bu proje ile bölgeye ziyaretçi alam olacağına ve projenin ciddi anlamda bir katma değer yalatacağına inanıyoruz. Bu proje, sadece manevi yönü güçlü bir proje değil avın zamanda maddi katkıları da kısa zamanda ortaya çıkacak bir çalışma" ifadelerini kullandı. 


Türkiye'de Vakit


Geri Dön