09 / 05 / 2024

hakkari şemdinli inanç turizmi

hakkari şemdinli inanç turizmi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin bulunduğu Bağlar köyünde, "Nehrı-Şemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesi kapsamında külliye ve cami yapılarak, Kayme Sarayı ve mezarlık alanı restore edilecek.

Hakkari Şemdinli'de yarı olimpik yüzme havuzu inşa ediliyor!

Hakkari Şemdinli Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca ihale edilen yarı olimpik yüzme havuzunun inşa edilmesi amacıyla çalışmalara geçildi.

Şemdinli sanayi sitesine kavuşacak!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan ve ilk olma özelliğine sahip sanayi sitesinin esnafın yüzünü güldürmesi planlanıyor. Yaklaşık 8 milyon lira maliyetle 16 bin metrekare alan üzerinde yükselen site 50 iş yerinden oluşacak.

Hakkari'de imar revizyonu çalışmaları başladı!

Hakkari Belediyesi'nin şehir merkezinin imar revizyonu için "Hakkari Merkez İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt" işi başladı.

Hakkari'nin spor yatırımları Haziran'da açılacak!

Hakkari'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınfan inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzu, bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, gençlik merkezi, 3 antrenman salonu bulunan spor kompleksi Haziran ayında hizmete açılacak.

Hakkari’ye OSB müjdesi!

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, hem İran hem de Irak’a komşu olan Hakkari'ye Organize Sanayi Bölgesi müjdesi verdi.

Gayrimenkulde inanç ve irade mesajı!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan, Yıldırım Gökkaya bugünkü yazısında, AYD 9’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı değerlendirdi. Toplantıda, karamsarlık değil inanç ve irade mesajı verildi.

Türkiye'de gayrimenkul piyasasının büyüyeceğine inanıyoruz!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, gayrimenkul sertifikasının basın toplantısına katıldı. Turan, Türkiye'de gayrimenkul piyasasının büyüyeceğine inanıyoruz dedi.

Hakkari Yüksekova'nın çehresi değişecek!

Hakkari Yüksekova Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, muhtarlarla bir araya geldi. Kaşıkçı, projeler ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

BOTAŞ'ın Hakkari ve Artvin ihaleleri Ocak'ta!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Hakkari ve Artvin illeri doğalgaz boru hattı yapım işi için yeni yılın ilk aylarında ihaleye çıkılacağını duyurdu.

Özüinan İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özüinan İnşaat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi 200 bin TL sermaye ile bugün Necip İnan imzasıyla kuruldu.

Şırnak ve Hakkari'ye doğalgaz müjdesi!

BOTAŞ, iki yıl süreyle Türkiye'nin doğalgaz ağını genişletme çalışmalarına ağırlık verecek. Şırnak gelecek yıl, Hakkari ve Artvin de 2018'de doğalgaza kavuşacak. Öte yandan yenilenebilir enerjide de çalışmalar hızlandırılacak.

İşte 2016 yılında tamamlanması beklenen inanılmaz 6 Dubai projesi!

Dubai birçok açıdan dünyanın en gözde şehirlerinden bir tanesidir. Dilerseniz 2016 yılında tamamlanması düşünülen 6 inanılmaz Dubai projesine birlikte göz atalım...

Hakkari Merzan'da yol protestosu!

Hakkari’nin Merzan Mahallesi’nde tahrip olan ve belediye tarafından yapılmayan yola mahalle sakinleri barikat kurup trafiğe kapattı.

hakkari şemdinli inanç turizmi Haberi

hakkari şemdinli inanç turizmi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen 5 milyon 710 bin lira bütçeli "NehriŞemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesinin protokolü imzalandı.

Vali Canbolat yaptığı açıklamada, Şemdinli ilçesindeki Bağlar köyünde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin olduğu yer için hazırlanan projenin DAKA tarafından kabul edildiğini anımsatarak, "Bu projenin yüzde 70'ini DAKA, yüzde 30'unu İl Özel İdaresi karşılıyor. Önümüzdeki süreçte bu projeyi gerçekleştireceğiz. İhale ve projelendirme süreci İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek" dedi. 


Canbolat,"Bölgedeki manevi iklimin oluşması ve yaygınlaşması noktasında Seyyid Talıa hazretlerinin büyük katkısı bulunuyor. Dolayısıyla böyle bir eseri, külliyeyi oıtaya çıkanım konusunda gayret sarf eden DAKA Genel Sekreterliğimize, yönetim kurulumuza ve İl Özel İdaremize çok teşekkür ediyoruz. Bu projenin ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı bir hizmet olacağım düşünüyoruz" diye konuştu. 


DAKA Genel Sekreteri Demirci...