08 / 05 / 2024

hakkari şemdinli restorasyon çalışmaları

hakkari şemdinli restorasyon çalışmaları

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin bulunduğu Bağlar köyünde, "Nehrı-Şemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesi kapsamında külliye ve cami yapılarak, Kayme Sarayı ve mezarlık alanı restore edilecek.

Hakkari Şemdinli'de yarı olimpik yüzme havuzu inşa ediliyor!

Hakkari Şemdinli Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca ihale edilen yarı olimpik yüzme havuzunun inşa edilmesi amacıyla çalışmalara geçildi.

Şemdinli sanayi sitesine kavuşacak!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan ve ilk olma özelliğine sahip sanayi sitesinin esnafın yüzünü güldürmesi planlanıyor. Yaklaşık 8 milyon lira maliyetle 16 bin metrekare alan üzerinde yükselen site 50 iş yerinden oluşacak.

Şemdinli Gerdan Tepe'de yol çalışması başladı!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerden temizlenen Gerdan Tepe'de askeri üs bölgesi oluşturmak için iş makineleri çalışmalara başladı.

Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesi inşaatında sona gelindi!

Hakkari’nin Şimdinli ilçesinde 2011 yılında ihalesi yapılan 50 yataklı devlet hastanesi bitme aşamasına geldi. Hastanenin hizmete girmesiyle tedavi için başka ilçelere gönderilen hastaların sorunlarının çözümü hedefleniyor.

Şemdinli Samanlı'ya yeni köprü inşa ediliyor!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Belediyesi Hacıbey Mahallesi’ne yapılacak yeni köprünün inşasına başladı. Çetinkaya, "Vatandaşların daha önce büyük sıkıntı yaşadığı mevkide köprü yaparak bu sorunu çözüyoruz." dedi.

Hakkari Derecik'e 20 yataklı devlet hastanesi inşa edilecek!

Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde 20 yataklı devlet hastanesi yapılacağı bildirildi. Hastanenin 3 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilerek, yapım çalışmalarına yakın zamanda başlanacağı belirtildi.

Hakkari Şemdinli'ye külliye ve cami yapılacak!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin bulunduğu Bağlar köyünde, "Nehrı-Şemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesi kapsamında külliye ve cami yapılarak, Kayme Sarayı ve mezarlık alanı restore edilecek.

Hakkari Derecik Devlet Hastanesi 500 günde tamamlanacak!

Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Hakkari Şemdinli Derecik 20 Yataklı Devlet Hastanesi yapım işini 30 Mart 2015 tarihinde saat 10.30'da ihaleye çıkarıyor. İş 500 günde tamamlanacak.

Hakkari'de peş peşe dört deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üsleri Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Yeşilova köyü Anadağ mezrası ve Tütünlü köyleriinde 4 ayrı deprem meydana geldi...

Hakkari'de karakol şantiyesinde patlama meydana geldi!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapımı devam eden karakol inşaatında meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, maddi zarar meydana geldi. Patlama, Yeşilova köyü civarında inşaatı devam eden karakolda gerçekleşti...

Tahir Akyürek: Konya Bedesten'deki restorasyon çalışmaları önemli!

Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten’de ve şehir merkezinde sürdürülen restorasyon çalışmalarının şehrin geleceği açısından son derece önemli olduğunu, 150 yıldır dokunulmayan, bozulan mekanların iyileştirildiğini söyledi.

Plato MYO Mimari Restorasyon Programı’na 1 Yardımcı Doçent alınacak!

Plato Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Plato Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı (İngilizce) Programı ile Mimari Restorasyon Programı’na 1 Yardımcı Doçent öğretim üyesi alınacak...

Beylerbeyi Sarayı'ndaki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Meclis bünyesinde bulunan İstanbul'daki milli saraylarda son 1 yılda önemli bakım, onarım ve restorasyon gerçekleştirildi. İstanbul Beylerbeyi Sarayı'nda devam eden restorasyon çalışmalarında da sona gelindi...

hakkari şemdinli restorasyon çalışmaları Haberi

hakkari şemdinli restorasyon çalışmaları

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen 5 milyon 710 bin lira bütçeli "NehriŞemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesinin protokolü imzalandı.

Vali Canbolat yaptığı açıklamada, Şemdinli ilçesindeki Bağlar köyünde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin olduğu yer için hazırlanan projenin DAKA tarafından kabul edildiğini anımsatarak, "Bu projenin yüzde 70'ini DAKA, yüzde 30'unu İl Özel İdaresi karşılıyor. Önümüzdeki süreçte bu projeyi gerçekleştireceğiz. İhale ve projelendirme süreci İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek" dedi. 


Canbolat,"Bölgedeki manevi iklimin oluşması ve yaygınlaşması noktasında Seyyid Talıa hazretlerinin büyük katkısı bulunuyor. Dolayısıyla böyle bir eseri, külliyeyi oıtaya çıkanım konusunda gayret sarf eden DAKA Genel Sekreterliğimize, yönetim kurulumuza ve İl Özel İdaremize çok teşekkür ediyoruz. Bu projenin ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı bir hizmet olacağım düşünüyoruz" diye konuştu. 


DAKA Genel Sekreteri Demirci...