02 / 05 / 2024

Hakkaride okul yıkımı

Hakkaride okul yıkımı

Yıkım kararı alınan Hakkâri Süleyman Uğur Sıtkı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, yeni okul için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Yıkım kararına rağmen eğitim devam edince öğrenciler yürüyüşe geçti.

İstanbul'da yıkım kararı verilen okulda eğitime devam edilmesi meclis gündeminde!

İstanbul'da bir okul hakkında yıkım kararı verilmesine rağmen eğitime devam edildiği iddiası ve hakkında yıkım kararı verilen okul sayısı meclis gündemine taşındı. Saadet Partili'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale’de 39 okul için yıkım, 33 okul için güçlendirme kararı!

Çanakkale’de 39 okulun hizmet binaları için yıkım, 33 okulun hizmet binaları için ise güçlendirme kararı alındı.

Artvin'de yıkım kararı verilen okul geçici binasına taşındı!

Artvin'de olası bir depremde risk taşıdığı gerekçesiyle yıkım kararı alınarak boşaltılan Gazi Ortaokulu, geçici binasına taşındı...

Manisa’daki depreme dayanıksız 29 okul yıkılıyor!

Manisa’da 12 ilçede bulunan depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 29 okul binası için yıkım kararı verildi.

Konya Akşehir’deki 14 okul için yıkım kararı!

Konya Akşehir’de deprem güvenliği çalışması kapsamında okul binalarının beton kesit kolonlarından numune alınıp, inceleme yapıldı. İncelemelerin ardından bölgedeki 14 okul için yıkım kararı alındı.

Konya Akşehir'deki 12 okul hakkında yıkım kararı!

Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan 12 okulla ilgili yıkım kararı verildi. Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okul müdürleriyle düzenlenen toplantının ardından veliler de konu hakkında bilgilendirildi.

Bursa’daki yıkım kararı verilen 24 okula velilerden isyan!

Bursa’da deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı alınmasından sonra öğrencilerin başka okullara nakil verilmesine veliler tepki gösterdi. Yıkım kararının geç alındığını söyleyen veliler, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.

Balıkesir'deki riskli 51 okul için yıkım kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kontroller ve değerlendirmelerin ardından Balıkesir'de deprem riski taşıyan 51 eğitim binası için yıkım kararı verildi.

Akyazı’daki hasarlı okul için yıkım kararı!

Sakarya Akyazı’daki hasarlı okul Alaağaç İlk ve Ortaokulu binası için yıkım kararı alındı. Öğrenciler yeni okulları yapılana kadar komşu okullara taşınacak.

Eyüpsultan'da özel okul inşaatı için evlere yıkım!

Eyüpsultan'da evlerin arkasına Revna Yapı İnşaat tarafından yapılacak olan Özel Kavram Okulu'nun inşaatı için evlerin yıkılması gerekiyordu. Ev sahipleri, yıkımın gerçekleşmemesi için mahkemeye başvurdu...

Havza'da depreme dayanıksız okul binalarına yıkım kararı!

Samsun'un Havza ilçesinde depreme dayanıklılık testleri sonucunda yıkım kararı alınan okulların yıkım çalışmaları başladı.

Bursa'da 16 okula yıkım kararı!

Bursa'da MEB’in yaptırdığı deprem incelemesi sonucu 16 ilk ve orta öğretime bağlı okul hakkına yıkım kararı verildi.

Hatay Kırıkhan'daki 5 okul yıkılacak!

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde depreme dayanıksız olan 5 okul için yıkım kararı çıktı. Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit Ayazhan, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Hakkaride okul yıkımı Haberi

Hakkaride okul yıkımı

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve 1997 yılında hizmete ağlan 20 derslikli ve bin 350 öğrencili Süleyman Uğur Sıtkı İlk ve Ortaokulunda 3 yıl önce deprem analizi yapıldı. Yapılan incelemelerin ardından okulun yıkılmasına karar verildi. Bunun üzerine Güngör Mahallesi'nde geçen yıl yeni bir okulun inşaatına başlandı. Ancak 22 Mayıs'ta bitirilmesi ve yeni eğitim yılına yetiştirilmesi düşünülen okul bitirilemeyince öğrenciler, bu yıl da eski okullarına gitmek zorunda kaldı. Okulun kötü durumda ve camlarının kırık olduğunu söyleyen öğrenciler, kış aylarında burada eğitim görmek istemediklerini belirterek yürüyüş yaptı. Ellerinde 'Yeni okul istiyoruz' dövizleri taşıyıp slogan atan yaklaşık 200 öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar...