11 / 05 / 2024

Haksız Sözleşme Şartları nelerdir

Haksız Sözleşme Şartları nelerdir

Tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartları, haksız şart olarak nitelendiriliyor. Peki, hangi şartlar haksız şart sayılır? İşte tüketici haksız şartlar yönetmeliğinde açıklanan tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar..

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca memura 2024’te yüzde 24.45 enflasyon ve toplu sözleşme zammı! İşte hesaplara yatacak maaşlar!

Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisi, 2024 yılı Ocak ayında yapılacak maaş zammını öğrenmek için 1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı. Görüşmelerde, maaş zammının yanında sosyal haklar ve çalışma şartları da masaya yatırılıyor.

Memura ve memur emeklilerine toplu sözleşme zammı!

Bu sene hem memurlar hem de memur emeklilerinin yüzü gülecek. Toplu sözleşme görüşmelerinde hem zam oranları hem de sosyal haklarla ilgili görüşmelerde bulunulacak.

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinde sözleşme şartları değişikliği TBMM'de!

Bakanlık ile Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini alan şirket arasındaki sözleşme şartlarında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara otoyolu ihalesindeki sözleşme şartlarının değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Kuzey Marmara otoyolu ihalesindeki sözleşme şartlarının iş bitiminden sonra değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ evleri için sözleşme imzalarken ibraz edilecek belgeler!

6 yeni konut kampanyasına başlayan TOKİ'den 5 bin lira peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Peki TOKİ'den dar gelirlilere 5 bin lira peşinatla ev başvuru şartları nedir? TOKİ evleri için sözleşme imzalarken ibraz edilecek belgeler nelerdir?

İnşaat Sözleşme Yönetimi kitabı yayınlandı!

İdareyle yaptığınız sözleşmelerde, taşeronlarla yaptığınız sözleşmelerde, kat karşılığı sözleşmelerde başvuru yapacağınız İnşaat Sözleşme Yönetimi kitabı yayınlandı. 

Kayseri Sarız TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Kayseri Sarız projesinde yer alan 65 adet konut için sözleşme dönemi başlıyor. Projede 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor.

Nurol GYO'dan esas sözleşme değişikliği!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesinin 'sermaye ve hisse senetleri' başlıklı 7. maddesini değiştirdi. Söz konusu değişiklik tescillendi. Son değişikliği içeren yürürlükteki esas sözleşme yayılandı.

Bursa Akpınar'da dönüşüm için ön sözleşme imzalandı!

Akpınar Mahallesi'nde arapsaçına dönen kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor. Hak sahipleri ve firmalar arasında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle bir türlü başlayamayan dönüşüm için ön sözleşme imzalandı.

Saf GYO lise inşaatı için Optimum Proje ile sözleşme imzaladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ünalan Kız İmam Hatip Lisesi Mekanik, Elektrik, Statik Proje ve Mühendislik hizmetleri işinin yapılması kapsamında Optimum Proje ve Danışmanlık İnşaat'la sözleşme imzaladı.

Başakşehir Evleri 2. Etap sözleşme imzalamak için gerekli belgeler!

Kura çekilişi dün Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde gerçekleşen Başakşehir Evleri 2. Etap'ta daire fiyatları 437 bin TL'den başlıyor. İşte Başakşehir Evleri 2. Etap sözleşme imzalamak için gerekli belgeler...

Kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Peki, kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Haksız Sözleşme Şartları nelerdir Haberi

Haksız Sözleşme Şartları nelerdir

Tüketici haksız şartlar yönetmeliği!

Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar; tüketiciyle müzakere edilmeden sözleşmeye dahil edilen ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartları olarak tanımlanıyor.


Haksız Sözleşme Şartları

(1) Aşağıda yer alan sonuçları hedefleyen veya bu sonuçları doğuran şartlar haksız şarttır.


a) Sözleşmeyi düzenleyenin bir fiili veya ihmali nedeniyle, tüketicinin hayatını kaybetmesi, yaralanması veya maddi zarara uğraması halinde, sözleşmeyi düzenleyenin yasal sorumluluğunu kaldıran veya sınırlayan şartlar,


b) Sözleşmeyi düzenleyenin, sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerinden herhangi birini tamamen veya kısmen ifa etmemesi veya ayıplı ifa etmesi halinde, tüketicinin herhangi bir alacağını sözleşmeyi düzenleyene karşı var olan bir borcuyla takas etme hakkı dahil, sözleşmeyi düzenleyene veya bir üçüncü şahsa yöneltebileceği yasal haklarını ortadan kaldıran ya da ölçüsüz şekilde...