02 / 05 / 2024

Haleplibahçe Müze açılışı

Haleplibahçe Müze açılışı

Haziran ayında Şanlıurfa'da açılması planlanan Haleplibahçe Müze Kompleksi olacak. Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, "Şuanda müzede bin 500 eser sergilerken yeni müzede 10 bin eser sergileyebileceğiz" dedi...

2023 yılı bekçi alımı için müjdeler peş peşe geldi! Resmen açıklanan bu tarihleri aman kaçırmayın! 

2023 yılı bekçi alımı için müjdeler peş peşe geldi... Resmen açıklanan bu tarihleri aman kaçırmayın...

Uzmanlar açıkladı! Gümüş zengin edecek! Hangi bankalarda gümüş hesabı açılır? Hemen bu bankalara bakın!

Uzmanların gümüşün yatırımcısını zengin edeceği açıklamasından sonra yatırımcılar hangi bankalarda gümüş hesabı açılıp açılamayacağını merak ediyor. Peki hangi bankalarda gümüş hesabı açılır? Gümüş hesabı olan bankalar...

Alsancak Stadı 26 Kasım'da açılıyor!

Deprem riski nedeniyle yıkılan ve yeniden inşa edilen Alsancak Stadı 26 Kasım'da açılıyor.

Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı mecliste!

2021 yılı itibarıyla Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'da 326 eğitim tesisinin açılışı gerçekleşti! 

Ankara'da 326 eğitim tesisinin açılış töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. 

Ankara'da 326 eğitim tesisinin açılışı yapılacak!

Ankara Valisi Vasip Şahin bugün saat 13.00'te 326 eğitim tesisinin açılışının yapılacağını belirtti.

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!

Bursa, Konya ve Tunceli illerinde restorasyon çalışmaları tamamlanan 3 müze hizmete açılıyor.

Park Karaman AVM 26 Kasım'da açılıyor!

Şehrin en önemli noktalarından birinde yer alan Park Karaman Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 26 Kasım’da açılıyor...

Konya Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak Konya Şehir Hastanesi, 256 yoğun bakım, 108 acil ve 30 diyaliz yatağı olmak üzere 1250 yatakla hizmet verecek.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Hünkar Çayırı'na panoramik müze yapılıyor!

Gebze Belediyesi'nce bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak hazırlanan projede Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurduğu alana panoramik müze kurulacak.

Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi yarın açılıyor!

Sultanbeyli'de yer alan Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açılıyor.

Haleplibahçe Müze açılışı Haberi

Haleplibahçe Müze açılışı

Türkiye'nin en büyük müze kompleksi, haziran ayında Şanlıurfa'da açılması planlanan Haleplibahçe Müze Kompleksi olacak Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, "Şuanda müzede bin 500 eser sergilerken yeni müzede 10 bin eser sergileyebileceğiz" dedi. 


Müslüm Ercan müze kompleksi çalışmaları devam ederken, şimdiden inşaatları yakından takip eden çok sayıda vatandaş var. Müze maliyetinin 12 milyon lira olduğunu belirten müdür vekili Aslan, özellikle ilçe belediyelerine turizm altyapısını geliştirmek amaçlı altyapı ödenekleri gönderildiğini söyledi. 


Müze Kompleksi haziran ayında açılacak. Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olacak tesis hakkında bilgi veren Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Aydın Aslan, inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Müze kompleksi içinde çocuk parkı ve çay bahçesinin de bulunacağını kaydeden Aslan, "Müzemiz 4 saatte gezilebilecek. Ziyaretçilerin ona göre zaman ayarlaması gerekiyor" dedi. 


Aslan,...