13 / 05 / 2024

Haleplibahçe Müzesi

Haleplibahçe Müzesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Yenikapı Müzesi geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor...

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Studio Vertebra’dan Diyarbakır'a Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi!

Diyarbakır Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi, eğitim birimlerine yakın konumuyla şehrin ilgi merkezi olmasına olanak tanıyor. 

Bursa Sağlık Müzesi 14 Mart'ta açılıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda hizmete açılacak.

Sadberk Hanım Müzesi Haliç'e taşınıyor!

Hürriyet gazetesi köşe yazarı İhsan Yılmaz bugünkü yazısında Sadberk Hanım Müzesi'ni kaleme aldı.

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi açıldı!

Müzeleriyle dikkat çeken kent Bursa, yeni bir müzeye daha kavuştu. Bursa’nın kültürel zenginliklerini orijinal kimliğiyle geleceğe taşıyacak olan ‘Bursa Yaşam Kültürü Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, açılış için gün sayıyor. 

Kahramanmaraş Mutfak Müzesi geçmişin tadını geleceğe taşıyor!

Geçtiğimiz yıl Dulkadiroğlu Belediyesi ve DOĞAKA iş birliğiyle yapımı tamamlanan Mutfak Müzesi, geçmişin tadını geleceğe taşıyor...

Büyükçekmece Kara Afrika Müzesi'nin temeli atıldı!

Gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz’un 50 yıl süresince Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 450 parça mask ve materyallerden oluşan koleksiyonu, Büyükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kara Afrika Müzesi'nde sergilenecek.

Haleplibahçe Müzesi Haberi

Haleplibahçe Müzesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ve beraberinde Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, müzeyi gezerek sergilenecek olan eserleri ve devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İncelemenin ardından açıklama yapan Güvenç, müzede son aşamaya geldiklerini söyledi. Güvenç, Söz konusu müzenin Avrupa ve Dünya çapında bir müze olduğunu belirterek Şanlıurfa ve bölge turizmine ciddi katkılar sunacağını ifade etti. Haleplibahçe kompleksine 80 milyon TL yatırım yapıldığını aktaran Güvenç, şunları kaydetti: "Tarihin başladığı Göbeklitepe'nin görüntüleri ve aslına uygun imitasyonlarıyla başlayan ve günümüze kadar insanoğlunun yaşadığı evreleri anlatan çok önemli bir müzeyi bitiriyoruz. 80 Milyon liralık bir yatırımla yapılan bu yer bir kompleks haline gelmiştir" dedi. 




Kızılkoyun Projesi kuruldan geçti 

Kızılkoyıın Projesinin koruma amaçlı imar planının kurulundan çıktığını söyleyen Güvenç, "Haleplibahçe müze bölgemizde halkımıza müjde olarak şunu...