17 / 05 / 2024

Halı sektörü moda

Halı sektörü moda

Halıcıların 2014'te ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiğini söyleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Kaplan, "Dünya halı sektöründe modayı Türk halıcıların belirlemesi için çaba gösteriyoruz" dedi

İnşaat sektöründe ithal işçi krizi: 'Amaç işçileri birbirine kırdırmak'!

Türkiye'de inşaat projelerinde çalışacak işçi bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Bu soruna çözüm bulmak isteyen sektör temsilcileri ithal işçi tavsiyesinde bulunurken Dev Yapı-İş'in sert yanıt gecikmedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim otomotiv sektörünü de vurdu!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimler döviz kurunu da hareketlendirdi. Hal böyle olunca güncel kurla otomotiv sektörü de bu durumdan payını aldı. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörüne ezber bozan bakış açıları lazım!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Turgut Yazıcı, "Satışlar durma noktasına geldi. Hatta satış değil, eskiden sattıklarının iadeleri ile mücadele eden bir markalı konut sektörü oluştu. Hal böyle olunca bildiğimiz üretim şeklini devam ettirmek mümkün değil" dedi... 

Yücel Tayyarcan: Emlak sektörü zor süreçten geçiyor!

Ankara Çankaya'daki Beytepe Köyüm Emlak Sahibi Yücel Tayyarcan, emlak sektörünün zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Tayyarcan, “Üstüne bir de kayıt dışı emlakçılar eklenince işler daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor” dedi.

İnşaat sektöründe yeni moda A Plus ofisler!

Türkiye'de ofis konsepti anlayışı, her geçen gün ciddi değişim ve gelişim gösteriyor, inşaat sektörü de buna paralel olarak, yeni "marka ofis projeleri" geliştiriyor.

İnşaat sektörünün geleceği planlandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren meclis üyeleri, hasbıhal toplantısında bir araya geldi. Toplantıda inşaat ve gayrimenkul sektörünün gelecek haritasını belirleyecek öneriler dile getirildi.

Empera Halı, Domotex Fuarı’nda görücüye çıktı!

Empera Halı, sektörün dünyadaki en önemli fuarı olan Domotex Fuarı’nda ilk yurtdışı fuar deneyimini yaşadı. Türkiye’nin yeni premium halısı Empera, Domotex Fuarı’nda pek çok ülkeden katılımcıyla bir araya geldi.

Toya Moda projesi inşaat sektörünü modayla buluşturdu!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Toya Yapı imzası taşıyan Toya Moda projesini inceledi. İşte inşaat sektörünü modayla buluşturan o projenin detayları...

İnşaat sektörünün yıldızı parlayacak!

7 Haziran sonrasına kilitlenen inşaat sektörü, seçim sonrasının "her halükarda" bugünden iyi olacağı görüşünde. Sektörün Ankaralı temsilcileri siyasilerden, büyümenin itici gücü inşaat sektörünün önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyor.

İnşaat sektörü seçim sonrasından umutlu!

7 Haziran sonrasına kilitlenen inşaat sektörü, seçim sonrasının "her halükarda" bugünden iyi olacağı görüşünde. Sektörün Ankaralı temsilcileri siyasilerden, büyümenin itici gücü inşaat sektörünün önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyor.

İnşaat sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

7 Haziran sonrasına kilitlenen inşaat sektörü, seçim sonrasının “her halükarda” bugünden iyi olacağı görüşünde. Sektörün Ankaralı temsilcileri siyasilerden, büyümenin itici gücü inşaat sektörünün önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyor.

Toya Yapı'dan inşaat sektöründen ilk kez uygulanacak teknoloji!

Toya Yapı, Türkiye inşaat sektöründe ilk kez uygulanacak bir teknolojiye imza attı. Şirket, yeni yazılım teknolojisi 'Artırılmış Gerçeklik' ile Toya Moda projesinin tüm detaylarını proje hakkında bilgi almak isteyenlerin gözü önüne getiriyor.

Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Dünya halı ticaretindeki payını her geçen gün arttıran Türkiye, yakın coğrafyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen geçen yıl 2013'teki rekorunu kırmayı başardı. Halı sektörü 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Halı sektörü moda Haberi

Halı sektörü moda


Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, "Dünya halı sektöründe, modayı Türk halıcıların belirlemesi için çaba gösteriyoruz" dedi. 


Kaplan, istişare toplantısında, halıcıların 2014'te ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiklerini belirtti. 


Yurt dışı pazar araştırmalarına ağırlık vereceğiz


Bu yıl hedefi yükselttiklerini kaydeden Kaplan, yurt dışı pazar araştırmalarına ağırlık vereceklerini vurguladı. 


Halı sektörünün pazarda daha etkili olması gerektiğini ifade eden Kaplan, "Bir önceki yıla göre yüzde 6,5 oranında artışla geçen yıl 1 milyar 628 milyon 548 dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2015'te bu rakamların üzerine çıkmayı planlıyoruz. Önümüzde 2023 hedefleri var ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi yönündeki çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu. 


Kalifiye eleman sıkıntısına kurslu çözümü


Kaplan, envanterini çıkardıkları halı sektörünün kalifiye eleman sıkıntısını da açtıkları kurslarla gidermeye çalıştıklarına dikkati çekti. 


Türk halıcıların ürün kalitesiyle dünyada önemli aktörler arasında yer...