29 / 04 / 2024

haliç çevre

haliç çevre

İstanbul Avrupa yakasında tarihi yarımada ile Beyoğlu'nu ayıran Haliç girintisi, 28 Eylül 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden olan kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi

Haliç'e dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapılacak!

İSKİ, Haliç'i kirleten ve oksijensiz bırakan çamuru temizlemek için dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapacak. 2018'de ilk adımı atılan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülürken, İstanbul Valiliği tarafından ‘ÇED raporu gerekli değildir’ kararı verildi.

TOKİ Trabzon Pazarkapı Balık Hali ihalesi yarın!

Trabzon İli, Ortahisar İlçesi, Pazarkapı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Balık Hali İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Trabzon Pazarkapı Balık Hali ihalesi 21 Şubat'ta!

Trabzon İli, Ortahisar İlçesi, Pazarkapı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Balık Hali İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Şubat 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Haliçport'un yeni imar planı askıya çıktı!

Haliçport projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planda binaların maksimum yüksekliği 24.50 metre olarak belirtildi...

Altınordu Su Ürünleri Hali yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Altınordu Su Ürünleri Hali tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından modern görünümüne kavuştu.

Haliçport Projesi'ne 4 bin 159 metrekare alan ilavesi!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. Projeye 4 bin 159 metrekare alan daha ilave edilecek. Projeye ilişkin planlara 21 Mart’a kadar itiraz edilebilecek.

We Haliç, dönüşümün en iyi örneği olacak!

Türkiye’nin master planı olan ve çevre dostu yeşil bina sertifikalı ilk kentsel dönüşüm projesi We Haliç Gaziosmanpaşa’nın temelini atan Ilgın İnşaat, 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne de sponsor oldu.

We Haliç Gaziosmanpaşa'nın temeli 4 Ekim'de atılacak!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, “We Haliç Gaziosmanpaşa” Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma töreni, 4 Ekim 2016 Salı Günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirecek.

Cemal Saydam: Haliç'teki köprüler kaldırılmalı!

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi, Denizbilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, Haliç’i sıkıştıran köprülerin bir şekilde kaldırılması gerekiyor" dedi.

Haliç'in temizliği 20 yıldır sürüyor!

İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Tahmaz, "Çamur için ölçümler yapılıyor, Haliç içindeki yoğunlaşma, sığlaşma bölgeleri tespit ediliyor. O bölgede kepçeler vasıtasıyla çamur çıkarılıyor" dedi.

Şehir Plancıları'ndan Haliç kat kararına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Haliç’in siluetini korumak için uygulanan 4 kat sınırını 7 kat artı zemin şeklinde değiştirdi. TMMOB Şehir Plancıları Odası, bu kararla Haliç’in inşaat yuvasına döneceğini savundu .

Haliçport projesi kaderini bekliyor!

Halis’te kamuoyunda Haliçport olarak bilinen “Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi”nin için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlamış, geçtiğimiz ay da TMMOB’ya bağlı 4 oda, projeye ilişkin imar planlarına dava açtıklarını açıklamışlardı.

Gölbaşı meyve, sebze, balık toptancı hali imar planı askıda!

Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi, Karaoğlan Mahallesi Meyve, Sebze ve Balık Toptancı Hali amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

haliç çevre Haberi

haliç çevre


Haliç'in havadan genel görüntüleri için...