03 / 05 / 2024

haliç istanbulun otel üssü olacak

haliç istanbulun otel üssü olacak

Kongre, kültür ve eğlence merkezlerinin getirdiği hareketlilik turizm yatırımlarını da etkiledi. İstanbul'un yeni otel üssü olma yolunda ilerleyen Haliç'te otel yatırım tutarının yaklaşık 500 milyon TL'yi bulduğu tahmin ediliyor.

Katar Haliç'e de ortak oldu! 

Türkiye ile Katar arasında, Katar’ın İstanbul Haliç Altın Boynuz Projesi’ne yatırım yapmasına ilişkin bir anlaşma imzalandı. Fettah Tamince'nin ihalesini kazandığı projede yat limanı ve otel yatırımları yapılacak. 

AVM, otel ve hastanelerin otopark sorunu çözülüyor!

Hali hazırda otopark sorunun olduğu AVM, otel, hastane ve restoranlarda aksamalar yaşanabiliyor. TelPark, trafik ve park sorunu yaşanan yerlerde alternatif bir çözüm olarak gündeme geliyor.

Haliç, mega ve konut yatırımları ile değerlendi!

Haliç son dönemlerde mega ulaşım projeleri, konut ve otel projelerinin gözdesi oldu. Haliç'te bu yatırımlar konut fiyatlarını artırdı.

Haliç Port için gün sayılıyor!

Etrafındaki fabrikaların temizlenmesiyle yeniden canlanması beklenen Haliç'te yatırım planları artıyor. Haliç Port projesinin başlaması için gün sayılırken bölgede yerli ve yabancı 10 marka otel açtı. 

Haliçport projesinin ÇED raporu kabul edildi!

Haliç'te yapılması planlanan yat limanları ve kompleksi projesi için hazırlanan ÇED raporu kabul edildi. Proje kapsamında 3 otel, 2 yat limanı ve iskelelerin yapılması planlanıyor.

Fettah Tamince, Haliç'e 3 otel, 2 yat limanı yapacak!

Haliç'in tarihi tersaneler bölgesini devletten kiralayan Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince, bölgeye yapacağı üç otel, iki yat limanı ve iskeleler için ÇED raporu başvurusunda bulundu

Haliç, İstanbul'un yeni otel üssü oluyor!

Kongre, kültür ve eğlence merkezlerinin getirdiği hareketlilik turizm yatırımlarını da etkiledi. İstanbul'un yeni otel üssü olma yolunda ilerleyen Haliç'te otel yatırım tutarının yaklaşık 500 milyon TL'yi bulduğu tahmin ediliyor.

Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı.

Haliç’e Mövenpick kondu!

Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn, Akgel Gayrimenkul Yatırım tarafından Haliç’te hayata geçirildi. Panoramik Haliç manzarası gören 136 odalı otel için 40 milyon dolar yatırım yapıldı.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

Mövenpick Hotels Haliç'te açılıyor

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts, Türkiye’deki 4. otelini İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıyor.

1985 yılında İstanbulluların yüzde 95'i, Haliç'in temizleneceğine inanmıyormuş!

1985 yılında Sheraton Otel'de düzenlenen konferansta, Haliç'teki son gelişmeler ele alınmış. Bedrettin Dalan, İstanbulluların yüzde 95'inin, Haliç'in temizlenmeyeceğini söyledi ve ''Ancak, bu meseleyi hiç kimse engelleyemez'' demiş.

Lazzoni Mobilya, Haliç'te ki otelinden sonra New York'ta da yer arıyor!

Lazzoni Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kababulut, Sütlüce’de Haliç kıyısında inşa ettikleri Lazzoni Otel ile turizmde bir zincir olmayı hedeflediklerini belirterek, ''Yurtdışındaki ilk hedefimiz de New York'' dedi.

haliç istanbulun otel üssü olacak Haberi

haliç istanbulun otel üssü olacak

Haliç, İstanbul'un yeni otel üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Kongre, kültür ve eğlence merkezlerinin bölgeye getirdiği hareketlilik turizm yatırımlarını da tetikledi. Yakın zamanda faaliyete geçen Hilton, Mövenpick gibi uluslararası zincirlerin yanı sıra proje aşamasında olan çok sayıda tesis var. Bölgedeki otel yatırımı tutarının yaklaşık 500 milyon TL'yi bulduğu tahmin ediliyor. 


İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Haliç, doğal güzelliklerinin yanı sıra 3 bin yıllık geçmişiyle büyük bir tarih ve kültür coğrafyasına sahip. Uzun yıllar kötü kokusu, bölgedeki çarpık yapılaşma ve ulaşım yetersizliği gibi nedenlerle yatırım çekmekten uzak kalan bölge, son yıllarda deyim yerindeyse küllerinden doğdu. Haliç Kongre Merkezi, Santral İstanbul, Rahmi Koç Müzesi, MiniaTürk, Pierre Loti ve yakın coğrafyadaki Vialand gibi kongre, kültür ve eğlence merkezlerinin bölgeye getirdiği hareketlilik...