02 / 05 / 2024

Haliç Köprüsü Trafiğe Kapandı

Haliç Köprüsü Trafiğe Kapandı

İtalyan ve Japon uzmanlar, Haliç Köprüsü'nün Edirnekapı-Okmeydanı istikametindeki (orta-eski köprü) mesnetlerinde üç gün önce meydana gelen ayrılmaya ilişkin hasar tespit çalışması yaptı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: Haliç Köprüsü'nde çalışma bu akşam bitecek!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ''Eski Haliç'' diye adlandırılan köprüdeki çalışmaların saat 20.00 sıralarında sona ereceği açıklardı

Haliç Köprüsü'nün takozu yerinden oynamış, köprü yarın trafiğe açılacak!

Karayolları 1.Bölge Müdürü Mehmet Karaman, ''Korkulacak Bir şey yok, köprüde bakım çalışmaları yapılıyor. Bugün onarımı yapılacak. Yarın trafiğe açılacak'' dedi

Haliç Köprüsü trafiğe kapandı: Vidaları koptu, köprü yükseldi!

Haliç Köprüsü'nün orta şeridi Balat girişinde bağlantı yerlerindeki ayrılma nedeniyle önce Mecidiyeköy istikametinde ardından ise diğer istikamette trafiğe kapatıldı

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2. etabı başladı!

Haliç Köprüsü'nde ilk kısmı tamamlanan derz yenileme çalışmasının ikinci etabı saat 24.00'ten itibaren başladı.

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Ankara “U” dönüşü köprüsü açıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı’nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı’nda yaptığı “U” dönüşü köprüsü trafiğe açıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ses şikayeti!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiğe açıldı. İstanbullu boğazın yeni gerdanlığını çok sevdi. Ancak ‘Beyaz Türkler’ bu durumu hazmedemedi. ‘Çok ses geliyor rahatsız oluyoruz. Arılar bile kaçıyor’ dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiği rahatlatacak!

Ağır vasıtaların yoğun trafik nedeniyle 3 saate çıkan Asya-Avrupa geçişleri Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde yarım saatte düşecek. Diğer köprülerin aksine Yavuz’u haftanın her günü 24 saat aralıksız kullanabilecek olan ağır vasıtalar fazla beklemeyi de aşacak.

Haliç Köprüsü'nde asfalt çalışmaları başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç Köprüsü’nde bugün asfalt çalışması başlatıyor. Onarım ve asfalt yenileme çalışması yaklaşık 2 hafta sürecek.

Osmangazi Köprüsü gerçeği!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugün köşesinde "yeter söz milletin" bölümüne yer verdi. İşte Yalçın Bayer'in "Osmangazi Köprüsü gerçeği" başlıklı yazsı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiği rahatlatacak!

Boğaz’ın son gerdanlığı 3. Köprü'nün devreye girmesiyle İstanbul, yük taşıyan kamyon ve TIR trafiğinden kurtulacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki TIR ve kamyonların kuzeye yönlendirilmesi kent trafiğine büyük rahatlık kazandıracak.

Çanakkale 1915 Köprüsü 2023'e kadar hizmete girecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, yapımı planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü projesine ilişkin, "Bu köprü 2023 senesine kadar hizmete girmiş olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak" dedi.

Haliç Köprüsü Trafiğe Kapandı Haberi

Haliç Köprüsü Trafiğe Kapandı

İnceleme sonunda hazırlanacak rapor doğrultusunda, köprünün sağlamlaştırılması için çalışmalara başlanacak.


İstanbul trafiğinin en yoğun aktığı ulaşım ağlarından biri olan Haliç Köprüsü'nde yaşanan olayın ardından, kalıcı çözüm için dünya çapında deneyimli üç mühendis İstanbul'a geldi. Hasarın ardından Japon IHI firmasında görevli mühendisin önerisi üzerine geçici olarak krikolarla bağlantı yeri güçlendirilen, üzerinde meydana gelen yükselti asfalt dökülerek kapatılan Haliç Köprüsü, İtalyan mühendisler ve köprü yapım firmasında görevli Japon mühendisler tarafından detaylıca incelendi.


Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Türkiye Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mircan Kaya, Haliç Köprüsü'ndeki kenar ayaklardan birindeki mesnet elemanlarından (köprünün yükünü taşıyan cihaz) birinin hasar gördüğünü, ancak bu hasara neyin sebep olduğunun tespit edilmesi için uluslararası bir ekibin köprüde çalışma yaptığını söyledi.


Bu projelerin çok ciddi ve disiplinli bir şekilde...