04 / 05 / 2024

haliç panorama yükseklik sorunu

haliç panorama yükseklik sorunu

Kahraman Yapı tarafından Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilen Haliç Panorama da silüet soruna takıldı. 15 katlı olarak planlanan proje tıraşlanarak 11 kata indirildi. Fakat ruhsat alındıktan sonra satışlar başladığı için herhangi bir mağduriyet yaşanmadı..

Rams City Haliç'te yıl sonu avantajı! Yüzde 30 peşin, 30 ay vade fırsatı!

Rams Global tarafından yapılan Rams City Haliç yıl sonu avantajı başladı. Konut sahibi olmak isteyenler için yüzde 30 peşin, 30 ay vade fırsatı devam ediyor.

İstanbul'un bu bölgelerinde depremin şiddeti 9'u bulur: Tek tek açıklandı: Zeytinburnu, Haliç, Büyükçekmece, Silivri...

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük Marmara depreminin şiddetinin bazı bölgelerde 9'u bulacağının altını çizdi ve en riskli ilçeleri tek tek sıraladı. 

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Ümraniye'nin 5 ilçesi için yükseklik sınırlaması plan itirazı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye ilçesi, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Ihlamurkuyu ve Yeni Çamlıca Mahallesi, Nazım İmar Planı Yükseklik Sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Rami Kuru Gıda Hali'nin yıkımına esnaflardan tepki!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yapılan İstanbul Gıda Toptancıları Çarşısı'na taşınmasına karar verilmesinden sonra yıkım çalışmaları tam agz sürüyor. Maddi açıdan zararda olduğunu aktaran esnaf ise duruma tepki gösterdi...

Ataşehir'deki İller Bankası arazisinde yükseklik 20'den 9'a düşürüldü!

İstanbul Ataşehir’deki İller Bankası arazisine 20 katlı konutlar yapılmasının önünü açan plan değişikliğinin iptal edilmesinden 4 yıl sonra yükseklik 9 kata düşürüldü ve yeni plan hazırlandı...

Haliç kıyısındaki arazinin imar planı iptal edildi!

İBB'nin kat yüksekliğini önce 10’a daha sonra 6’ya indirdiği Haliç kıyısındaki araziyle ilgili plan değişikliği İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi...

Bağcılar'daki Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nin yüksekliği 112 metre oldu!

İBB tarafından 100 metre yükseklik sınırı koyulan Medipol Üniversitesi’ne bağlı Bağcılar Medipol Mega Hastaneler Kompleksi’nde yükseklik 112 metreye ulaştı...

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

Trabzon Ortahisar Kadınlar Hali'nin yıkımı başladı!

Trabzon Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi'ndeki halin yıkım çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılması planlanan proje ile yine aynı bölgede faaliyetine devam edecek.

haliç panorama yükseklik sorunu Haberi

haliç panorama yükseklik sorunu

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un silüetini bozan gökdelenlerle ilgili yargıdan silüeti bozan katların yıkım kararı çıkmıştı. Buna göre silüeti bozan katların tıraşlanması kararlaştırıldı. Silüet krizine takılan projelerden biri de Haliç Panorama. Kahraman Yapı tarafından Gaziosmanpaşa Haliç’te hayata geçirilen Haliç Panorama projesi 15 katlı olarak planlandı ama sülieti bozduğu gerekçesiyle projede 4 kat tıraşlanarak 11 kata indirildi. Fakat firma ruhsatı aldıktan sonra satışları başlattığı için müşteriler tarafından herhangi bir mağduriyet yaşanmadı. 

Kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Haliç Panorama projesi 5 bin 150 metrekare alan üzerinde toplam 286 adet konuttan oluşuyor. 


2 etaptan meydana gelen projede 1+1’den 3+1’e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor. Fiyatların 160 bin TL’den başlangıç gösterdiği Gaziosmanpaşa Haliç Panorama projesinde konut teslimlerinin 2015 yılı içerisinde yapılması planlanıyor.


Şengül...