03 / 05 / 2024

Haliç Su Tüneli projesi

Haliç Su Tüneli projesi

Sarıyer’den alınan Boğaz suyunu 5 kilometrelik tünelle Haliç’e ulaştıran asrın projesini Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş birlikte açtı

Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

Türkiye'nin 4 bölgesini birbirine bağlaması planlanan Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı. Son hali havadan görüntülenen tünelin 2021 yılında açılması planlanıyor.

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli TBM indirme töreni yapıldı! 

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçedeki 11 noktanın sel riski taşıyan yerlerini su baskınlarından kurtaracak Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli Tünel Açma Makinesi İndirme Töreni'ne katıldı. 

Gerede Tüneli'nin inşaatı tamamlandı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'nın su sorununu çözecek Gerede Tüneli'nin inşaatının tamamlandığını açıkladı. Pakdemirli, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yakın zamanda bu tüneli açacağız' diye konuştu.

Lamprecht: Avrasya Tüneli harika bir iş!

Casper’ın CEO’su Lamprecht, ''Avrasya Tüneli harika bir iş. Orada arkeolojik kalıntı bulunduğunda onları araştırdığınızı gazetelerden takip ediyordum, bence harika bir iş'' dedi. 

Silvan Tüneli ihalesine ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Silvan Tüneli ikmal ihalesi ile ilgili Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na 8 soru sordu..

Haliç Su Altı Karayolu Tüneli'nin detayları belli oldu!

İBB Başkanı Topbaş’ın "ustalık eseri" olarak nitelendirdiği ‘Haliç Su Altı Karayolu Tüneli’nin detayları belli oldu. Haliç’te inşa edilecek tünel köprü, deniz tabanına çakılacak kazıklar üzerine kurulacak.

Gerede Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve Ankara'nın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına alacak olan Gerede Tüneli'nin 86'sı tamamlandı.

İşte Avrasya Tüneli'nin son hali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli'nin içi böyle görüntülendi. Peki Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli'nde geçiş ücreti ne kadar olacak?

Avrasya Tüneli inşaatında akıma kapılan işçi öldü!

Avrasya Tüneli olarak da adlandırılan projenin Üsküdar'daki şantiyesinde çalışan 27 yaşındaki Fatih Uysal, elindeki makineyle su sızıntısını durdurmak isterken elektrik akımına kapıldı.Fatih Uysal, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi 700 günde bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi’nin ihale süreci bu ay içinde başlıyor. Tünelin, yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanması planlanıyor.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eserim” diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 6 metro hattının ihaleleri de 2 ay içinde yapılacak.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi 11 Temmuz'da!

Haliç – Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit İnşaatı ihalesi 11 Temmuz Pazartesi günü saat 10:00 'da gerçekleşecek.

Haliç Su Tüneli projesi Haberi

Haliç Su Tüneli projesi

Oksijen miktarını arttırarak biyolojik çeşitliliği arttıracak dev yatırımla günde 260 bin metreküp Boğaz suyu Haliç’e verilecek ve Altınboynuz’un suyu yılda 3 kez yenilenmiş olacak...


Osmanlı Devleti döneminde beri konuşulan ve projelendirilen Haliç Su Tüneli projesi Başkan Kadir Topbaş’ın başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ tarafından 44 milyon TL harcanarak 3,5 yılda hayata geçirildi. Sarıyer’den alınan Boğaz suyunu 5 kilometrelik tünelle Haliç’e ulaştıran asrın projesinin açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Kağıthane’de düzenlenen törenle yapıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliği yaptığı törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çok sayıda milletvekili, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ve vatandaşlar katıldı.


Haliç’in suyu yılda 3 kez yenilenecek




Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş...