28 / 04 / 2024

Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

Türkiye'nin 4 bölgesini birbirine bağlaması planlanan Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı. Son hali havadan görüntülenen tünelin 2021 yılında açılması planlanıyor.



Denizli'de inşaatı hızla devam eden Honaz Tüneli'nde sona yaklaşıldı. Önümüzde yıl açılması planlanan 2 bin 600 metre uzunluğuna sahip tünelin yüzde 86'sı tamamlandı. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Honaz Tüneli, İzmir-Aydın, İstanbul- Akhisar-Buldan ve Afyon-Uşak istikametinden gelip Antalya ve Muğla istikametine giden transit taşıt trafiğinin özellikle yaz aylarında Denizli şehir merkezinde neden olduğu trafik yükünü azaltmak zaman ve akaryakıttan tasarruf edip konforlu seyahat fırsatı sağlamak için projelendirildi. 2 bin 600 metre uzunluğuna sahip çift tüplü olarak projelendirilen Honaz Tüneli'nde kazı ve destek çalışmaları tamamlanırken, iç kaplama betonu imalatında toplam 4 bin 497 metrelik ilerleme sağlanarak tünelin yüzde 86'sı tamamlandı. Tünel dışında Cankurtaran Kavşağı'na kadar uzanan 4,5 kilometrelik kesimde de toprak ve sanat yapısı imalatları yüzde 80 oranında tamamlandı. Bu yılın sonunda tünel imalatlarının tamamlanması ve ikincil işlerinin ihalesinin yapılıp 2021 yılında da projenin tamamlanarak trafiğe açılması amaçlanıyor.

KONFORLU ULAŞIM

Ankara-Afyon-Uşak yönünden ve 1. Kısım Çevre Yolu'ndan gelen trafiği Antalya ve Muğla istikametine bağlaması planlananve bu güzergâhlar üzerinden Antalya ve Muğla istikametine gidenler için yolu 14 kilometre kısaltması amaçlanan Kale Kavşağı ile Cankurtaran Kavşağı arasındaki kesimde yapım çalışmaları sürüyor. Tünelin tamamlanmasıyla karla mücadelenin yoğun olduğu Cankurtaran bölgesinde yer alan bakım işletme maliyetlerinin de düşürülmesi sağlanarak, güvenli ve konforlu seyahat fırsatı sağlayabilecek.

İLLER BİRLEŞİYOR

Kazı ve destek imalatının tamamlandığını anlatan Yapıyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özler, "Projemizin şu an kazı ve destek olarak imalatlarının yüzde 100'ü tamamlanmış, tünelin içinde iç kaplama olarak yüzde 86'ya varan bir gerçekleşme ile devam ediyoruz. Burada tünelin son çıkış kısmından itibaren 4 bin 600 metrelik kesiminde de yüzde 84 fiziki gerçekleşme ile imalatlarımızı tamamlamış olacağız. Bu imalatlar inşallah sonlandığında 2021'de projenin tamamı aktive olacak. Marmara, Ege, özellikle İç Anadolu'dan gelen trafik 14 kilometrelik bir kısaltmayla Muğla-Antalya'ya, Akdeniz'e bağlanmış olacak. En büyük amaçlarından bir tanesi de bu. Fiziki olarak hem güvenli hem de konforlu bir seyahat sunmuş olacağız" açıklamasında bulundu.

TEDBİR ALINDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı Honaz Tüneli inşaatında çalışanlar için üst düzey tedbirler alındığını ve daha önce 8 kişilik koğuşların ikişer kişiliğe düşürüldüğünden bahseden Özler, alınan virüs tedbirlerinden dolayı iş performansında yüzde 35-40'lara varan düşüşe neden olsa da yine de çalışmaların sürdüğünü açıkladı. 


Geri Dön