01 / 05 / 2024

Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı

Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce Haliç Kongre Merkezi'nde "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı" düzenlendi.

Oasis Marina Yeni Foça hizmete açıldı!

Türkiye'nin en yeni ve modern yat limanları arasında yer alan Oasis Marina Yeni Foça hizmete açıldı. İşte detaylar...

Gayrimenkul yatırımı yapmak mantıklı mı?

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Zeynep Aktaş, bugünkü köşesinde güvenli yatırım araçlarını kaleme aldı. İşte Zeynep Aktaş'ın 'Yatırımda rota güvenli limanlar' başlıklı yazısı...

AVM'lerin sayısı artıyor: Yatırımlar hız kesmiyor!

Türkiye'de toplamda 441 AVM bulunuyor. Ancak AVM yatırımları da hızlandı, bu rakam artıyor. Hali hazırda Qamar Group tarafından hayata geçirilen Malkara AVM'nin inşaatı sürerken; Nata Holding tarafından İstanbul’da inşa edilen Tem Point AVM'de sona gelindi.

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Katar Haliç'e de ortak oldu! 

Türkiye ile Katar arasında, Katar’ın İstanbul Haliç Altın Boynuz Projesi’ne yatırım yapmasına ilişkin bir anlaşma imzalandı. Fettah Tamince'nin ihalesini kazandığı projede yat limanı ve otel yatırımları yapılacak. 

Yabancılar konut yatırımlarında Türkiye’den vazgeçmiyor!

Yabancılara konut satışı geçen senenin aynı dönemine artış gösterirken, hali hazırda yatırım yapan yabancılar da Türkiye yatırımlarına yenilerini eklemeyi sürdürüyor.

Türkiye 757 milyar TL'lik yatırımla ulaşımda çağ atladı!

Son 17 senede yapılan 757 milyar TL'lik yatırım, ulaşım alanında Türkiye’ye çağ atlattı. Yeni havalimanları, YHT’ler, bölünmüş yollar, tüneller ve limanlar, Türkiye’yi uluslararası arenada da öne çıkardı.

Esenyurt Modern Sanayi Merkezi yerli ve yabancı yatırımcıları hedefliyor!

Alzamil-Etiman-Haliç Sanayi Kooperatifi işbirliğiyle Esenyurt'ta gerçekleştirilen Modern Sanayi Merkezi, yerli ve yabancı yatırımcıları hedefliyor...

Blox Haliç 3. Etap'ta yatırımcımız kazansın istiyoruz!

Güvenle dolaşabileceğiniz, şehrin ortasında az da olsa yeşil alan görebileceğiniz dolayısıyla huzurlu yaşayabileceğiniz alanlar istiyorsanız bu bölge ve Blox Haliç 3 bu imkanları fazlasıyla sağlıyor...

Kanal İstanbul ile 2 yat limanı geliyor!

Çılgın proje Kanal İstanbul projesi ile Küçükçekmece ve Sazlıdere yat limanları ile ilave 2 bin 60 teknenin yanaşabileceği limanlar yapılacak...

Haliç, mega ve konut yatırımları ile değerlendi!

Haliç son dönemlerde mega ulaşım projeleri, konut ve otel projelerinin gözdesi oldu. Haliç'te bu yatırımlar konut fiyatlarını artırdı.

Haliç İstanbul'un cazibe merkezi olacak!

Haliç bölgesinin kentsel dönüşümün başarılı örneklerinden olduğunu belirten Endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, yat limanı projesinin de bölgeye değer katacağını açıkladı. 

Haliç Port için gün sayılıyor!

Etrafındaki fabrikaların temizlenmesiyle yeniden canlanması beklenen Haliç'te yatırım planları artıyor. Haliç Port projesinin başlaması için gün sayılırken bölgede yerli ve yabancı 10 marka otel açtı. 

Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı Haberi

Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı

Haliç Dayanışması üyesi bir grup, "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı"nı protesto etti.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce Haliç Kongre Merkezi'nde "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı" düzenlendi. 


Haliç Dayanışması'ndan bir grup, toplantının yapıldığı salona girerek, "İstanbul Haliçsiz, Haliç tersanesiz olmaz" yazılı pankart açtı. Eylemciler, önce ıslık ve düdük çalarak, daha sonra da mikrofonun kablosunu çekerek konuşma yapılmasını engellemeye çalıştı.


Gruptakiler, toplantının yapılamadığına dair tutanak tutulmasını istedi ancak heyet bunu kabul etmedi. Protestonun ardından heyet, salondan ayrıldı.


Haliç Dayanışması üyeleri de dışarı çıkarak, bir süre "Haliç bizim, İstanbul bizim" şeklinde slogan attı.


Grup adına konuşan mimar Gül Köksal, Haliç Dayanışması, meslek örgütleri, tersaneciler, emekçiler, mahalle dernekleri olarak bu toplantıyı yaptırmadıklarını söyledi. İhale...