28 / 04 / 2024

Haliçi temizleme programı

Haliçi temizleme programı

1937 yılında Prost'un hazırladığı imar planıyla Haliç sanayi mıntıkası olacakmış. Haliç'de deniz trafiği artacağından Haliç'in temizlenmesi gündeme gelmiş. Belediye, Haliç'in temizlenmesi hakkında bir proje hazırlayacakmış.

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iştirak ettiği televizyon programında, Karadeniz gazı ile aiakalaı son gelişmeleri paylaştı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve enerji sektörüne dair "Karadeniz gazı, 35 sene zamanla tüm konutların doğalgazını karşılayacak" dedi

Veliler dikkat! İlkokul ortaokul lise okuyan çocuğunuz varsa bunu kesin yapın! 1-2-3 çocuklu ailelere 3.100-4.855 TL!

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti, yardıma muhtaç vatandaşlar içindir. Programın temel amacı, öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaktır. SED ödemeleri olarak da bilinen sosyal ve ekonomik destek son dönemde ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseldi.

Hoover  ikisi bir arada Akıllı Robot Süpürge kaç  TL? Özellikleri neler? 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Hoover akıllı robot süpürge sahip olduğu teknoloji sayesinde hem süpürme hemde paspaslama işlemi yapmaktadır. Toplamda 5 adet temizleme programı ile karşımıza çıkmaktadır. Peki akıllı robot süpürge ne kadar? Özellikleri neler? 

Aile Bakanlığı bu ödemeyi ailelere karşılıksız yapıyor! Aile Bakanlığı ödemesi ne kadar?

Aile Bakanlığı'ndan henüz ödeme almayan vatandaşlar programın detaylarını merak ediyor. Aile Bakanlığı'ndan ödeme almak isteyen vatandaşlar için programın detaylarını derledik. İşte detaylar...

Samsung ‘Bi Yenilik Yap’ kampanyası ile Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4 süper fiyata! İşte 18 Eylül 2022 fiyat listesi

Samsung ‘Bi Yenilik Yap’ kampanyası ile Galaxy Z Fold alımlarında 4000+1500  ve Galaxy Z Flip4 alımlarında 2500+500 TL değerinde indirim sağlıyor. Ayrıca çoklu değişim programı ile 35 bin lira ile 12 bin 200 lira arasında değişim imkanları sunuyor. İşte kampanya şartları

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylıklarına zamlı hali! İşte zamlı yeni maaşlara dair detaylar!

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylıklarına zamlı halini pek çok vatandaş merak ediyor. İşte zamlı yeni maaşlara dair detaylar!

Samsung Galaxy Z Fold3 5G'de değişim fırsatı! İşte Nisan 2022 fiyat listesi!

Samsung Galaxy serisinde dikkat çeken modellerden biride Galaxy Z Fold3 5G olarak karşımıza çıkıyor. Samsung telefonlarında başlattığı değişim programıyla ulaşılabilir fiyatlarla satışlar devam ediyor. Peki, Samsung Galaxy Z Fold3 5G fiyatı ne kadar? İşte Nisan 2022 fiyat listesi..

Doğalgaz yardımı almak isteyenler dikkat! Başvurular başladı! İşte ayrıntılar...

Vatandaşın beklediği doğalgaz destek ödemeleri başvurusu dün itibariyle başladı. E-Devlet aracılığıyla başvuruların kabul edildiği destek programının tüm detayları tek tek açıklandı. Peki vatandaş yapılan ödemeleri nereden alacak? İşte doğalgaz yardımı ödemelerine yönelik merak edilen ayrıntılar..

Kanal İstanbul'da hangi çalışma ne zaman yapılacak?

Kanal İstanbul projesi kapsamında ne zaman hangi işin yapılacağı belli oldu. Projenin iş akış programı açıklandı. İşte o program...

İstanbullular müjde! 1 Ocak'ta açılıyor!

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Ulaşımı kolaylaştıracak, Haliç'i canlandıracak hattın 1 Ocak'ta açılması planlanıyor.

Haliç'e dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapılacak!

İSKİ, Haliç'i kirleten ve oksijensiz bırakan çamuru temizlemek için dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapacak. 2018'de ilk adımı atılan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülürken, İstanbul Valiliği tarafından ‘ÇED raporu gerekli değildir’ kararı verildi.

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'nın hali içler acısı!

CHP’li İzmir Büyükşehir, Kemeraltı’nda bulunan Balıkçılar Meydanı Projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Sözde yeni biten imalatlar dikkatleri çekti.

Haliçi temizleme programı Haberi

Haliçi temizleme programı



Haliç temizlenecek


Belediye bir proje hazırlamaya başladı


    Haliç'in yavaş yavaş dolmaya başladığı ve bu gidişle bir gün vapurların seferinin kabil olamayacağı yazılmıştı.

    Şehircilik mütehassısı B. Prost'un hazırladığı plana göre Haliç'in her iki sahili sanayi mıntıkası olacaktır. Bu bakımdan Haliç'te deniz faaliyeti artacağı için Haliç'in temizlenmesi icap ediyor. Haliç'in şimdiye kadar temizlenmemesi, Haliç'ten çıkacak enkaz ve malzemenin taksimi ve yapılacak masrafa iştirak hakkında Belediye ile Liman İdaresi'nin anlaşamamasından ileri geliyordu.

    Belediye, Haliç'in temizlenmesi hakkında bir proje hazırlamaktadır. Bunda yapılacak masrafların nasıl temin olunacağı, çıkacak enkaz ve malzemeden ne suretle istifade edileceği gösterilecek ve proje hükümete...