03 / 05 / 2024

haliçin dibindeki bakteriler

haliçin dibindeki bakteriler

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya başkanlığındaki ekibin yürüttüğü yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirme projesi kapsamında, Haliç'teki bakterilerden elektrik enerjisi elde edildi...

KİPTAŞ We Haliç projesi anahtar teslim için gün sayıyor! 

KİPTAŞ ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen We Haliç projesinin inşaatı tamamlandı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı paylaşımda Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hak sahipleri için kura çekilişi yapmasını ve dairelerin belirlenmesini beklediklerini belirtti.

Rams City Haliç'te peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatı!

Rams Global tarafından yapılan Rams City Haliç'ten konut almak isteyenler için peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatı sunuluyor. 

Rams City Haliç'te yıl sonu avantajı! Yüzde 30 peşin, 30 ay vade fırsatı!

Rams Global tarafından yapılan Rams City Haliç yıl sonu avantajı başladı. Konut sahibi olmak isteyenler için yüzde 30 peşin, 30 ay vade fırsatı devam ediyor.

KİPTAŞ We Haliç'in ilk etabında sona yaklaşıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen KİPTAŞ We Haliç projesinin ilk etabında sona yaklaşıldı. 

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen ve olaylı proje olarak bilinen We Haliç projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki projenin inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç'in inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği olaylı proje We Haliç'te çalışmalar tamamlanıyor. Projede saha güvenliğinin sağlanması için revizyon çalışmaları yürütülüyor.

14 yılda Tuzla Sebze Hali inşaatının yüzde 20'si tamamlanabildi!

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından hazırlanan stratejik planlarda olan Tuzla sebze meyve hali projesinin 14 yılda yüzde 20’sinin yapılabildiği öğrenildi. Stratejik planlara konulan teleferik projelerinin çoğunun da eski yönetim tarafından iptal edildiği belirlendi

Manavgat'ta toptancı hali inşaat ediliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından  Manavgat Toptancı Hal Kompleksi inşaatı çalışmaları başladı. Projenin ihale bedelinin 43 milyon TL olduğu belirtildi.

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında son durum!

Antalya'nın Kepez ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlatılan Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi'nin inşaatında bir ilerleme kaydedilemedi...

KİPTAŞ We Haliç'in inşaatı yeniden başladı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ın yapımı 8 ay boyunca yapımına ara verilen Gaziosmanpaşa'da bulunan We Haliç projesine afet riski nedeniyle öncelik verildiğini açıkladı.

Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB'den onay!

İBB tarafından Türkiye'nin 'en modern hal'i olacağı belirtilen Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali'nin arazisi için plan değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikle projenin önü açıldı.

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut projesi için anlaşma sağlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneş Mahallesi’nde yeni bir Antalya inşa edilecek. Büyükşehir’in ‘Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi’nde 207 hak sahibinin tamamıyla anlaşma sağlandı. 

haliçin dibindeki bakteriler Haberi

haliçin dibindeki bakteriler


Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya başkanlığındaki ekibin, bakteriden enerji ürettiği bildirildi.  


YTÜ'den yapılan açıklamaya göre, fosil yakıtlarının artan maliyetleri ve çevreye verdikleri zarar, alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeyi zorunlu kılıyor. Bu durumu göz önüne alan bilim insanları, yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirmek için önemli çalışmalar yürütüyor.  


Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir ekip de bu kapsamda farklı bir projeye imza attı. YTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya başkanlığındaki ekibin geliştirdiği proje, yenilenebilir enerji alanında önemli bir adımın atılmasını sağladı.  


Haliç'in tabanından bakteri alındı  


Proje kapsamında YTÜ'lü bilim insanları, bakteriden elektrik enerjisi üretmeyi başardı.


TÜBİTAK tarafından 500 bin liralık destek alınarak hazırlanan ve yaklaşık 5 yıldır devam eden projede Haliç'in tabanından alınan bakteriler,...