08 / 05 / 2024

Haliçin suyu

Haliçin suyu

1993 yılında Haliç'te deniz bitmiş. Sanayi atıklarının doldurduğu Haliç'te deniz trafiği aksamaya başlamış. Eyüp'ten Silahtar'a deniz ulaşımı sağlanamaz olmuş. Dolmuş yapan sandalların ise kürekleri çamura saplanıyormuş.

KİPTAŞ We Haliç'in ilk etabında sona yaklaşıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen KİPTAŞ We Haliç projesinin ilk etabında sona yaklaşıldı. 

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

KİPTAŞ We Haliç'in inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği olaylı proje We Haliç'te çalışmalar tamamlanıyor. Projede saha güvenliğinin sağlanması için revizyon çalışmaları yürütülüyor.

14 yılda Tuzla Sebze Hali inşaatının yüzde 20'si tamamlanabildi!

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından hazırlanan stratejik planlarda olan Tuzla sebze meyve hali projesinin 14 yılda yüzde 20’sinin yapılabildiği öğrenildi. Stratejik planlara konulan teleferik projelerinin çoğunun da eski yönetim tarafından iptal edildiği belirlendi

Manavgat'ta toptancı hali inşaat ediliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından  Manavgat Toptancı Hal Kompleksi inşaatı çalışmaları başladı. Projenin ihale bedelinin 43 milyon TL olduğu belirtildi.

KİPTAŞ We Haliç'in inşaatı yeniden başladı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ın yapımı 8 ay boyunca yapımına ara verilen Gaziosmanpaşa'da bulunan We Haliç projesine afet riski nedeniyle öncelik verildiğini açıkladı.

Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali için İBB'den onay!

İBB tarafından Türkiye'nin 'en modern hal'i olacağı belirtilen Tuzla Aydınlı Sebze ve Meyve Hali'nin arazisi için plan değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikle projenin önü açıldı.

Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut projesi için anlaşma sağlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneş Mahallesi’nde yeni bir Antalya inşa edilecek. Büyükşehir’in ‘Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi’nde 207 hak sahibinin tamamıyla anlaşma sağlandı. 

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başladı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Bilim Merkezi ile ilgili detayları paylaştı. Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan proje için çalışmalar başladı...

Kayabaşı Rami Kuru Gıda Hali inşaatında son durum!

TOKİ'nin Kayabaşı'nda hayata geçirdiği Kayabaşı Rami Kuru Gıda Hali'nde inşaat hızla yükseliyor. İşte dev projeden son kareler...

Haliç'te kat sınırı tartışması sürüyor! 4'e düşürülsün!

Haliç siluetini tehlikeye atan 10 kat kararı, yoğun tepkilerin ardından İBB Meclisi tarafından 6'ya düşürüldü. Habertürk Gazetesi yazarlarından Esra Boğazlıyan bugünkü köşesinde ''Haliç'in yeni imar kararına'' yanıt verdi. İşte, Esra Boğazlıyan'ın haberi...

We Ilgın Haliç fiyat listesi 2017!

Haliç'in en büyük konut projesi olan We Haliç'te 7 Tepeli İstanbul'a 7 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Proje 1.057 daireden meydana geliyor. İşte We Ilgın Haliç fiyat listesi 2017...

Temel Karamollaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Haliç çağrısı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ''İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı''nda söz alarak Haliç'te kat artırılması konusuna değindi. Karamollaoğlu, ''Haliç’in kendisi bile tarihi bir mekan. Burada kat artırmak ne demek, orayı boğmak demek'' dedi. 

Haliçin suyu Haberi

Haliçin suyu



Haliç'te deniz bitti


'ALTIN BOYNUZ' ÇAMUR İÇİNDE


Kasımpaşa-Cibali kesiminden sonra küçük motorlar bile Haliç'te güçlükle ilerleyebiliyor. Eyüp-Sütlüce arasında ulaşım sağlayan sandalların kürekleri, çamur yığınlarına saplanıyor.


Ergün ARPAÇAY


    YILLARDIR sanayi atıklarının doldurduğu Haliç'te deniz trafiği büyük ölçüde aksıyor. Haliç'in Kasımpaşa-Cibali kesiminden sonra büyük tekneler bir yana, motorlar bile güçlükle ilerleyebiliyor.

    Ayvansaray'dan öteye geçmek tehlikeli olduğu için, Şehir Hatları İşletmesi'nin küçük vapurları uzun süredir Eyüp ve Sütlüce iskelelerine yanaşamıyor. Eyüp-Sütlüce arasında deniz ulaşımı sandallarla sağlanıyor. Ancak, o da rahatlıkla gerçekleşemiyor.

    Dolmuş yapan sandalların kürekleri zaman zaman çamura saplanıp kalıyor. Eyüp'ten Silahtar'a gitmek ise mümkün değil. Haliç'in bu kesimi...