30 / 04 / 2024

Haliçte kentsel yenileme çalışmaları

Haliçte kentsel yenileme çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi Örnektepe Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili protokol imza töreni düzenliyor. 25 Ağustos tarihinde düzenlenecek protokol ile 1200 konutun dönüşümü sağlanacak.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Yozgat Boğazlıyan Kentsel Yenileme Projesi sözleşme dönemi başladı!

TOKİ Yozgat Boğazlıyan Kentsel Yenileme Projesi için kura çekilmeyerek, başvuru sahipleri ile sözleşme imzalanacak..

Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'nin ihalesi yarın!

Ankara Sincan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi 2. Bölge 2. Etap ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Proje kapsamında 891 konut, 3 ticaret merkezi, bir ibadethane ve otoparkı inşa edilecek.

İşte kentsel dönüşümde merak edilenler!

Kentsel dönüşümde maliklere ve kiracılara tanınan hakları, kentsel dönüşüm sürecini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 soruda özetledi. İşte kentsel dönüşümde merak edilenler;

Maltepe Dragos Kentsel Yenileme Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Maltepe İlçesi, Dragos Kentsel Yenileme Proje Alanı Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin imar planı tadilatı askıda...

Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok, kentsel yenileme var!

Taka Gazetesi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile röportaj yaptı. Nuhoğlu kentsel dönüşümle ilgili sorular bir soruya, "Kadıköy’de kentsel dönüşüm yok. Kentsel yenileme var." dedi.

Kaman Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Kırşehir Kaman Kentsel Yenileme Toplu Konut uygulaması kapsamında yer alan 5 adet konut açık satışa sunuluyor.

Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona gelindi!

Fatih Belediyesi’nin 2006 yılında projelendirme çalışmalarını başlattığı Ayvansaray Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

Çanakkale'de Kentsel Yenileme Projesi değerlendirildi!

Çanakkale Belediyesi’nin girişimleriyle İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Sosyal Konutlar Mevkiine yönelik düzenlenen Kentsel Yenileme Projesine ilişkin hak sahiplerinin yoğun katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Bitlis Merkez Kentsel Yenileme Projesi'nde sözleşme dönemi başlıyor!

Bitlis Merkez 302 Konut Kentsel Yenileme Projesinde yer alan 139 adet hak sahibine ait konutun sözleşme imzalama işlemleri 24 Kasım 2016 – 16 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Balbey'de kentsel yenileme heyecanı!

Balbey Mahallesi muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “Menderes Türlel'in gayretiyle, Türkiye'de on binlerce mahalle varken Balbey Mahallemiz Bakanlar kurulu kararı ile, “Balbey Koruma Eksenli Kentsel Yenileme Projesi” olarak tescil edilmesini sağladı'' dedi.

Beyaz Rezidans Haliç'te yüzde 10 indirim kampanyası!

Beyaz Rezidans Haliç'te firma bünyesinde uygulanan ödeme planı kapsamında peşin ödemelerde yüzde 10 indirim sunuluyor.

TOKİ Trabzon Tabakhane Kentsel Yenileme Evleri sözleşmesi!

Trabzon Tabakhane Yenicuma projesi toplamda 353 adet konuttan oluşuyor. İşte TOKİ Trabzon Tabakhane Kentsel Yenileme Evleri sözleşmesi...

Haliçte kentsel yenileme çalışmaları Haberi

Haliçte kentsel yenileme çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Beyoğlu Belediye Başkanının katılacağı imza töreninde, yeni Örnektepe için tarihi bir gün yaşanacak.


6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 2012 yılı Aralık ayında Riskli Alan ilan edilen Beyoğlu Sütlüce Bölgesinde dönüşüm 25 dönüm alan üzerinde etaplar halinde gerçekleştirilecek. 295 adet riskli yapının yer aldığı bölgede yıkımlar tamamlandı ve yapım aşamasına geçildi.


Haliçenazır Sütlüce bölgesi, Santral İstanbul, Minyatürk, Sütlüce Kongre Merkezi ve Rahmi Koç Müzesi gibi önemli etkinlik merkezlerinin ortasında yer alıyor.


Plansız bir yapılaşma ile inşa edilen binalar depreme karşı ciddi risk altında.


Bölgenin dönüşümü aynı zamanda İstanbul'un nadide bölgelerinden biri olan Haliç’te dönüşümü başlatacak.


25 dönüm alanda mevcutta yer alan 295 riskli yapının dönüşümünü sağlayacak proje 2 etap halinde gerçekleştirilecek ve Haliç...