04 / 05 / 2024

haliçteki sandallar değişecekmi

haliçteki sandallar değişecekmi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç’teki sandalların değiştireceklerini söyledi. Topbaş, “Ahşap, gayet güzel, kaliteli ve ecdadın o dönemine benzer, elektrikli motoru olan sesi olmayan, çevreci sandallar olacak.” dedi...

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

2023 BES’te büyük değişiklikler yaşandı! İşte 7 soruda BES’teki değişiklikler

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, 23 Ocak 2023 tarihli yazışında BES’te yapılan değişiklikleri ele aldı. İşte detaylar...

Kozyatağı Hali 5 Nisan 2022! İşte Kozyatağı Hali 5 Nisan 2022 fiyat listesi!

Kozyatağı Hali'nin 5 Nisan 2022 sebze meyve fiyat listesi belli oldu. Peki halde hangi ürünlerin fiyatında değişiklik yaşandı? İşte 5 Nisan 2022 Kozyatağı Hali fiyat listesi...

Yargı, Melih Gökçek’in Ankara İncek’teki imar planı değişikliğini iptal etti!

Yaşanan gelişmelere göre, Ankara Gölbaşı İncek’te, Dam Yapı Kooperatifi alanında imarın artırılmasına ilişkin plan değişikliği iptal edildi.

İBB'de plan değişikliği krizi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüp’teki TÜGVA Genel Merkezi için yapılan plan değişikliğine ilişkin AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu İBB Meclisi tarafından alınan kararı veto etti. Meclis veto kararına direndi. 

Haliç'teki gecekondular yıkılacak!

Haliç Silahtarağa’da yapılması planlanan Eyüpsultan Gençlik Merkezi için bölgede bulunan bazı gecekondular tasfiye edilecek. Hazırlanan imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi.

QNB Finansbank'tan evini değiştirene konut kredisi!

QNB Finansbank Evini Değiştiren Konut Kredisi ile hali hazırdaki evin satılmasını beklemeden satın alınacak evin ekspertiz değerinin %100’üne kadar konut kredisi imkanı sunuyor..

Kepez Toptancı Hali Projesi bölgenin çehresini değiştiriyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kepez Toptancı Hali Sosyal Konut Projesi’ ile Güneş Mahallesi’nin çehresi değişecek. 

Haliç Düzenleme Alanı imar değişikliği askıya çıktı!

Haliç Düzenleme Alanındaki plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün askıya çıkarıldı..

Eyüp'teki çok değerli araziye ne yapılacağı belli oldu!

Mustafa Şevki Kavurmacı, Cihan Kamer ve merhum Hasan Doğan tarafından 2004 yılında alınan Eyüp'teki yeşil alan imarlı arazinin planı ticari alan olarak değiştirilmişti. 13 yıl arasında sonra tekrar plan değişikliğiyle arsanın imar planı "spor alanı"na alındı.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için ÇED raporu gerekli değildir kararı!

1. Dünya Savaşı yıllarında inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden canlandırmak için başlayan çalışmalar son aşamasına geldi. Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için "ÇED raporu gerekli değildir" kararı verildi.

Merkez Bankası’nın Levent'teki arsasının planı değiştirildi!

Merkez Bankası’nın 250 milyon dolar değer biçilen İstanbul Levent’teki arazisinin planını Büyükşehir Belediyesi değiştirdi. 18 dönümlük arazi, ‘merkezi iş alanı’ yerine ‘cami alanı’ haline dönüştürüldü.

Canik'teki kentsel dönüşüm imar planı değişikliği reddedildi!

Canik Belediyesi'nin 'kentsel dönüşüm' projesi kapsamında ilçede yaptığı imar planı değişikliği uygun olmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından reddedildi.

haliçteki sandallar değişecekmi Haberi

haliçteki sandallar değişecekmi


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç’teki sandalların değiştireceklerini söyledi. Topbaş, “Ahşap, gayet güzel, kaliteli ve ecdadın o dönemine benzer, elektrikli motoru olan sesi olmayan, çevreci sandallar olacak. Ama oradaki sandalcıların elinden sandallarını alacağız, yenisini vereceğiz.” dedi.


Topbaş, Beyoğlu’nda yapımı tamamlanan yatırımların ve hizmetlerin tanıtım ve toplu açılış törenine katıldı. 


Açılış töreninde konuşan Topbaş, “Başbakanımızın temizlettiği Haliç, bizim de getirdiğimiz temiz su ile Haliç'te hayat başladı. Haliç'teki sandalları değiştiriyoruz. Osmanlı tekneleri geçmişte, Sadabat dönemindeki gibi kanca burun dedikleri kancalardan yapıyoruz. Ahşap, gayet güzel, kaliteli ve ecdadın o dönemine birebir müzeden çizimleri alınmak suretiyle. Elektrikli motoru olan sesi olmayan, çevreci ama oradaki sandalcıların elinden sandallarını alacağız, yenisini vereceğiz. Bir de kıyafetlerini yine yorumlanmış ve tasarlamış olarak giydirip, Venedik’teki gondollar gibi Haliç’te insanlarımız...