15 / 05 / 2024

Halil Etyemez maden ocakları kapatma

Halil Etyemez maden ocakları kapatma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Bakanlık olarak İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bağlı iş müfettişleri vasıtasıyla Türkiye'deki bütün iş yerlerini denetime aldıklarını, bunun her yıl yapıldığını söyledi.

Kartaş Agrega Maden Lojistik İnşaat Yapı Malzemeleri İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartaş Agrega Maden Lojistik İnşaat Yapı Malzemeleri İth.İhr. Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Karahan tarafından kuruldu.

Halil Avcı Şirketler Grubu prestijli projelere imza atıyor!

Halil Avcı Şirketler Grubu sadece Adana değil, dünya çapında 38 yıldır prestijli projelere imza atıyor. İnşaat, enerji, maden, ziraat ve turizm alanlarında oluşturduğu dolaylı istihdam ve yurt içi ile yurt dışı inşaat projeleriyle ülke ekonomisine güç katıyor.

Konya Ereğli Devlet Hastanesi'nin ödeneği hazır!

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Devlet Hastanesi ile ilgili bilgi verdi. Etyemez, hastane için 21 milyon liralık ödeneğin hazır olduğunu belirtti.

Halil Mazıcıoğlu: İşsiz mühendis kalmayacak!

TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, " Komisyonda kabul edilen Maden Kanunu Tasarısı 'ndaki düzenleme ile Türkiye'deki tüm maden mühendisleri iş bulmuş olacak " dedi.

Belgesi olmayan tehlikeli işlerde çalışamayacak!

Belgesi olmayan tehlikeli işlerde çalışamayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar çok tehlikeli işlerde çalışamayacak" dedi.

68 maden ocağı kapatıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Bakanlık olarak İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bağlı iş müfettişleri vasıtasıyla Türkiye'deki bütün iş yerlerini denetime aldıklarını, bunun her yıl yapıldığını söyledi.

Maden atıklarının denize boşaltılmasına vize!

Karada uygun ortam bulunmaması halinde maden atıklarının denize boşaltılması gündemde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın maden atıklarına ‘ detaylı izleme ’ şartıyla onay vermeye hazırlandığı belirtiliyor.

TTK maden ocağında göçük meydana geldi!

Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK ) maden ocağında göçük meydana geldi. Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında tahkimat yapıldığı sırada meydana gelen göçükte 1 işçi yaralandı.

2014'te 92 maden ocağına durdurma kararı verildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde çalışanlar için hayati tehlike arz eden 92 maden ocağında faaliyetler durduruldu.

Halil Çomaktekin: Tarım işçileri için prefabrike konut yapılabilir!

AMASYA Valisi İbrahim Halil Çomaktekin Türkiye'nin çeşitli illerinden ailece gelerek tarım arazilerinde çalışan işçileri ziyaret etti. Vali Çomaktekin, Tarım işçilerinin belli bölgelerde daha rahat yaşamaları için prefabrike konut çalışması başlatılabilir

Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi!

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldiğini söyledi.

Adıyaman Kalıta'da icradan 2 milyon 52 bin 40 TL'ye maden ocağı!

Adıyaman İli Kalıta İlçesinde yer alan 46.76 hetar alana sahip olan maden ocağı 18 Eylül 2014 tarihinde saat 11:00 ile 11:10 arasında ihaleye çıkıyor..

Çin'de 56 maden ocağı kapatıldı!

Çin'in kuzeyinde bulunan Hıbey eyaletinde 56 maden ocağının kapatıldığı bildirildi.56 madenden 10'unun yasa dışı, diğer 46 madenin de yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı kapatıldığı vurgulandı.

Halil Etyemez maden ocakları kapatma Haberi

Halil Etyemez maden ocakları kapatma

Özellikle ölümle sonuçlanan büyük iş kazaları nedeniyle kamuoyundaki duyarlılığın madenlere yöneldiğine işaret eden Etyemez, "Biz de denetimleri artırdık. İş müfettişlerimiz, Türkiye genelinde 111 maden ocağında denetim yapıyor. Zonguldak ve diğer illerdeki denetimler neticesinde 68 maden ocağında üretimi durdurma kararı alındı. Bu, madenleri kapatma değil. Denetimler sırasında o an çok tehlikeli bir durum söz konusu ise üretimi durdurma uygulamaya konuluyor" ifadesini kullandı.


Ocaklarda acil bir durum söz konusu değilse uyarıda bulunulduğunu ve düzeltme talep edildiğini aktaran Etyemez, şöyle konuştu:


"Üretimi durdurulan 68 maden ocağının bir kısmı Zonguldak'tadır. Maden ocaklarında üretimi durdurmayı gerektiren birkaç ana hassasiyetimiz var. Bunlardan biri gaz izleme merkezleridir. Gaz maskeleri ve çift yol giriş çıkışlarıdır. Maden ocaklarında girişin olduğu kadar çıkışın da olması gerekiyor. Elektrikli alet ve gereçlerin ATEX...