30 / 04 / 2024

Halil-ür Rahman Derneği

Halil-ür Rahman Derneği

Bursa'da 6 ay önce Halil-ür Rahman Derneği tarafından yaptırılan lüks villa, büyük tartışmalara yol açtı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

Bilgisayar korsanları halkın yardımlarını hedef aldı! Ahbap Derneği’ne rekor saldırı!

Bilgisayar korsanlarının hedefi Ahbap derneği oldu. Büyük siber saldırıda toplamda 400 bini aşkın saldırı yapıldığı öğrenildi. İşte detaylar…

Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı: İkinci el otomobilde alışılmışın dışındaki yüksek fiyat ortamı bitiyor…

İkinci el piyasasının yavaş yavaş sona erdiğini söyleyen söyleyen Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, sektör hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin devamı....

Emlak Kulübü Derneği kuruldu!

Emlak sektöründe mesleki anlamda faaliyet gösteren, gayrimenkul sektörüne  inanan ve içinde yer alan bütün paydaşları buluşturmak için yola çıkan “Emlak Kulübü Derneği “ resmen kuruldu.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği 41. Genel Kurulu yarın!

Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımcıların etkin ve tek temsilcisi olan Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin merakla beklenen 41. Olağan Genel Kurulu yarın gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul yatırımcılar için en güvenli liman!

Remax Borsa Brokeri Halil Egemen, "Dalgalı döviz kuru piyasasında en güvenli liman gayrimenkul. Yatırımcılar için haklı ve karlı kazanç dönemi" diye konuştu. 

Perakende sektörü kira desteği bekliyor! 

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, kira ödemelerinin perakende sektörünü maliyet açısından zorladığını bu nedenle kira desteklerinin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 

AVM, havalimanları ve sitelerde bakım onarım, güvenlik bir alanlarda çeşitli çözümler sunan  Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) yeni bir ortaklığa imza attı.  Yeni ortaklıkla tesis yönetim sektörünün gelişimi hızlanacak. 

ATAA Derneği'nin Cerablus'taki 260 konutunun yapımı tamamlandı!

ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör saldırılarından temizlenen Cerablus'ta yürütülen proje kapsamında ilk etapta tamamlanan 260 konutu hizmete açtı

Birleşmiş Markalar Derneği'nden 5 üye istifa etti!

Zincir perakendede 420 markayı temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu’ndan 5 üye istifa etti. Sürpriz istifaların, Kovid-19 sebebiyle zor günler yaşayan sektörün temsiline ilişkin yaşanan görüş ayrılıklarından kaynaklandığı belirtiliyor.

Sadakataşı Derneği, İdlib'deki 308 briket evi teslim etti!

Çalışmalarına devam eden Sadakataşı Derneği, Almanya Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin katkılarıyla Suriye'de Beşşar Esed rejim güçlerinin saldırılarıyla zorla yerinden edilen siviller için hayata geçirdiği briket evlerinden 308'inin, ihtiyaç sahiplerine teslimini yaptı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği açıklanan destekten memnun!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, iş yeri kiralamalarında uygulanan KDV indiriminin süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Halil-ür Rahman Derneği Haberi

Halil-ür Rahman Derneği

BURSA'nın Yunuseli Mahallesi'nde 6 ay önce inşaatı bitirilen ve 4 milyon liraya yapıldığı iddia edilen 5 dönüm arazideki villa, şehirde tartışma konusu oldu. Halil-ür Rahman Derneği tarafından aşevi olarak açıldığı belirtilen ama vatandaşın "tekke ve dergâh olarak kullanılıyor" iddiasında bulunduğu villanın bahçesi, çok sayıda yatır sandukasıyla dikkati çekiyor. Ayrıca villada, sürekli zikir yapıldığı ve şehir dışından çok sayıda çocuğun yatılı olarak kaldığı iddia ediliyor.

KORKACAK NE VAR?
Haklarındaki endişe ve korkuların yersiz olduğunu, iddiaların doğru olmadığım söyleyen Halil-ür Rahman Derneği Başkanı Levent Çörtene, binanın kendilerinin olmadığını ve kiracı olduklarım belirtirken, "Sandukaları da Tophane semtinde bulunan Üftade Hazretleri'nin türbesi restore edilirken çöpe atmışlar. Bizim üyelerimiz bunları görerek toplamışlar. Biz burada onardık. Hepsi yaklaşık 300 yıllık ama içi boş kutu da denebilir. Bundan...