12 / 05 / 2024

Halis Yılmaz Köprüsü

Halis Yılmaz Köprüsü

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Türkiye’nin en yüksek köprüsü Bitlis’te inşa edildi!

50 yıl önce, dönemin Bitlis Milletvekili Abidin Gaydalı’ın girişimleriyle projelendirilen Türkiye’nin en yüksek köprüsü tamamlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü emlak piyasasını canlandırdı! 

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı bölgenin kaderini değiştirdi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü çalışmasından sonra yatırımcıların bölgeye olan talebinin arttığını söyledi. 

Dünyanın en yüksek köprüsü Çin'de açıldı!

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan Yunnan eyaletinde dünyanın en yüksek köprüsü unvanını alan Beipanjiang hizmete açıldı.

Bursa Hasköy-Balat Köprüsü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Bursa-Mudanya karayolu yükünü azaltmayı hedefleyen Hasköy-Balat Köprüsü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı.

Bafra Türbe-Kalaycılı Köprüsü tamamlandı!

Kalaycılı Mahallesi’ni şehrin karşı yakası ile birleştirecek olan köprüyü Samsun Valisi İbrahim Şahin'e gezdiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köprü ile birlikte bölge ulaşımının güvenli hale geldiğini söyledi.

Artvin'deki Halis Yılmaz Köprüsü sorun yaratıyor!

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Samsun Büyüklü Köprüsü yenilendi!

Samsun’un dört bir yanında çalışmalarını sürdüren ve vatandaşın rahat yaşayabilmesi için her türlü alternatifi değerlendirerek projelendirip hayata geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy’de bulunan Büyüklü Köprüsü’nü yeniledi.

1995 yılında Belediye, 3. Boğaz Köprüsü yerine tüp geçitte ısrar ediyormuş!

1995 yılında Ankara'nın 3. Boğaz Köprüsü fikrine karşı Büyükşehir Belediyesi tüp geçit projesinde ısrarlıymış. Belediye Başkanı Erdoğan, üçüncü bir köprünün, İstanbul'un doğal güzelliğini bozacak bir rant projesi olduğuna inanıyormuş.

1994 yılında Valide Sultan Köprüsü hizmete açılmış!

1994 yılında Galata Köprüsü Hasköy ile Ayvansaray arasına monte edilmiş. Necmettin Erbakan, Büyükşehir Belediye Bakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, ''Bezmi Alem Valide Sultan'' Köprüsü adıyla hizmete açılmış.

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü, Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine yerleştirilmiş. 80 yıldan fazla İstanbul'a hizmet eden tarihi köprünün yenileme çalışmaları 160 milyar liraya mal olmuş.

1992 yılında Galata Köprüsü hizmete açılmış!

1992 yılında yeni Galata Köprüsü Başbakan Süleyman Demirel tarafından hizmete açılmış. STFA Grubu tarafından yapılan ve yapımı 5 yıl süren köprünün bir şeridi de tramvaya ayrılmış.

Çanakkale Boğaz Köprüsü 2019 yılına kadar tamamlanacak!

ÇANAKKALE Valisi Ahmet Çınar, bu yıl ihalesi yapılması planlanan Boğaz Köprüsü'nün 2019- 2020 yılına kadar tamamlanarak hizmete gireceğini bildirdi.

Halis Yılmaz Köprüsü Haberi

Halis Yılmaz Köprüsü

Bira anlamda İran'a, Ortaasya'ya bağlantı yolu da olan uluslararası bu yolun başlangıç köprüsünün bu kadar kötü olması sürücüleri ve vatandaşları çileden çıkarıyor. Köprünün yapılış şekli, giriş ve çıkışı oldukça hatalı ve tehlikeli olduğu için, birçok araç kaza yapma tehlikesi ile karşılaşıyor. 

Özellikle bu yolu bilmeyen yabancı sürücüler için bu köprü tam bir ölüm köprüsü oluyor. Bu köprüde meydana gelen kazada Yusufeli'nden gelen bir kamyon köprü girişinde Çoruh'a uçtu ve Kamyon sürücüsü hayatını kaybetmişti. 


Kazanın ardından özellikle yerel basın bu köprünün biran önce karayolları standardına getirilmesi gerektiği, bunun için biran önce çalışma başlatılması gerektiği yazıldı. Ancak köprü ile ilgili hiçbir çalışma olmadığı gibi, önümüzde yapılacak projeler içinde de yer almıyor. 


Halis Yılmaz Köprüsü Deriner Barajı İnşaatı Servis Köprüsüydü! Halis Yılmaz Köprüsü Deriner Barajı'nın...