17 / 05 / 2024

Halk plajları ihaleye çıkıyor

Halk plajları ihaleye çıkıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız" dedi.

Antalya Phaselis'teki iki koyda halk plajının ihalesi iptal edildi!

Antalya'da antik Likya kenti Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu köylerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için verilen proje izni ve ihalesi, mahkemeler tarafından iptal edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Antalya'da iki halk plajı müjdesi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yaptığı açıklamada, Antalya'da kapsamlı 2 halk plajı açacaklarını müjdeleyerek, "Antalya Belek bölgesinde Belek ve Kadriye plajları açılacak. Bu plajlar çok daha modern ve çok büyük halk plajları olacak. Buna kıyı da müsait." diye konuştu.

Halk plajları lüks otellere mi tahsis edilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, lüks otellere gidemeyen vatandaşların faydalandığı halk plajlarını lüks otellere tahsis etmek için ihale açtı

Çeşme’deki tüm plajlara belediye talip oldu!

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, halk plajlarını ihaleye çıkartacakları açıklamasıyla bir kez daha gündeme geldi. 

Halk plajları ihale edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız" dedi.

Kocaeli Darıca'daki kışla Millet Bahçesi'ne dönüştürülüyor!

Kocaeli Darıca'da bulunan askeri alan Millet Bahçesi oluyor. Proje kapsamında kamu binaları, liseler, halk plajları, sosyal tesisler ve kafeler yer alacak.

Teknik Yapı ile Halk GYO Konak projesinin inşaatına başlıyor!

Emlak Konut'un ihaleye çıkardığı İzmir Konak 1. Etap arsasını en yüksek teklifle kazanan Teknik Yapı-Halk GYO Adi Ortaklığı'na bugün yer teslimi yapıldı.

Teknik Yapı-Halk GYO Adi Ortaklığı kuruldu!

Emlak Konut tarafından ihaleye çıkarılan İzmir Konak 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında, ihaleyi kazanan Teknik Yapı ile, tüm gider ve gelirler ile elde edilecek kar paylaşım oranları yarı yarıya olmak üzere, Teknik Yapı-Halk GYO Adi Ortaklığı kuruldu.

Antalya Muratpaşa Ermenek Mahallesi'nde 39 taşınmaz ihaleye çıkıyor!

İlk denemesi bölge halkının eylem yapması üzerine ertelenen Ermenek Mahallesi'ndeki arsa ihalesinde ikinci perde başladı. Bugün 39 taşınmaz Değirmenönü'nde ihaleye çıkıyor.

Göcek Koyları yeniden ihaleye çıkarıldı!

Çevrecilerin ve yöre halkının yoğun mücadelesiyle satışı durdurulan Göcek koyları, yeniden ihaleye çıkarıldı. Kiralamayla doğal güzelliği ile ünlü koylar tesislerin yanı sıra bireysel yapılaşmaya da açılacak.

Bayramoğlu kabuk değiştiriyor!

Darıca Bayramoğlu Mahallesi'nde asfalt çalışmaları devam ederken, bölge, son yıllarda yapılan yatırımlar sonucu cazibe merkezi haline geldi. Özellikle Halk Plajları günübirlik turistlerden yoğun ilgi gördü.

Bayramoğlu'nun yolları onarılıyor!

Darıca'da, Bayramoğlu Mahallesi'ne yapılan Halk Plajları yaz aylarında bölgeyi günübirlik turistlerin ilgi odağı haline getirirken, artan trafikle birlikte yollardaki bakım ve onarım işlerine ağırlık verildi.

Halk plajları ihaleye çıkıyor Haberi

Halk plajları ihaleye çıkıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız. Bu plajlarda işletmesi değil ama fiyatların onayı, kontrolü Bakanlığımız tarafından yapılacak." diye açıklama yaptı. 

Ersoy, 2018 yılının Türkiye-Tayland Karşılıklı Kültür Yılı ilan edilmesine ilişkin niyet bildirgesinin Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde düzenlenen törenle imzalanmasının ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisine ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığının hatırlatılması ve "Kamu arazilerinin ihalesiz olarak turizme sunulacağı haberleri doğru mu?" sorusu üzerine Ersoy, Turizm Teşvik Kanunu'nda bir değişikliğe gidildiğini, daha önce Bakanlar Kurulunda olan yetkinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gereği Cumhurbaşkanlığına devrolduğunu dile getirdi. 

Ersoy, şöyle devam etti: "Burada...