02 / 05 / 2024

haluk sur inşaat sektörü

haluk sur inşaat sektörü

İnşaat firmalarının son zamanlarda yaşadığı darboğazın geçeceğini belirten Haluk Sur, "Hep böyle olmayacak, rahatlayacağız" dedi...

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Kalekim inşaat malzemeleri sektörüne katkı sağlayacak! 

Kale Holding Mali İşler Direktörü (CFO) Haluk Alperat, Kalekim'in halka arz sürecine ilişkin düzenlenen basın toplantısında ilerleyen günlerde inşaat malzemeleri sektörü portföyüne katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, inşaat sektöründe istihdamın arttığını dile getirdi. 

Tarsus Cumhuriyet Konutları inşaatında son durum ne?

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, inşaatı devam eden Cumhuriyet Konutları'nın hak sahipleriyle bir araya geldi. Bozdoğan konutlarının inşaatı hakkında hak sahiplerine bilgi verdi. 

Diyarbakır Millet Bahçesi inşaatı nedeniyle sur duvarı çöktü!

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Diyarbakır’ın tarihi surları, millet bahçesi inşaatı sebebiyle çöktü.

Aksaray Binicilik Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, meclis üyeleri ile beraber Aksaray Belediyesinin sosyal projeleri arasında yer alan  At Binicilik Tesisinde incelemeler yaptı. Başkan Yazgı, At Binicilik Tesisi ve Kafeterya inşaatının tamamlandığı belirtti.

Sur Yapı Antalya'da ilk etap inşaatı tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Sur Yapı tarafından hayata geçirilen projede çalışmalar 24 saat aralıksız devam ediyor. projede ilk etabın kaba inşaatının büyük bölümü tamamlandı.

Sur Yapı Antalya projesinin inşaatı hızlandı!

Sur Yapı Antalya Projesi'nde bugüne kadar 450 bin metrekarelik imalat yapılarak kaba inşaatın yüzde 50'lik kısmı tamamlandı...

İstanbul 3. havalimanı inşaatına ilişkin 5 soru TBMM'de!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, İstanbul üçüncü havalimanı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen'in sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı meclis gündeminde!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Bakan Ahmet Arslan'a sordu..

Antalya Kepez-Santral dönüşüm projesinde inşaat başladı!

Sur Yapı'nın Antalya Kepez-Santral bölgesinde hayata geçireceği dev kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında inşaat başladı. 

Aksaray'da alt geçit projesinin inşaatı sürüyor!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray için en önemli projelerden biri olan Piri Mehmet Paşa Alt Geçit Projesinin inşaat sahasında denetimler yapıldı.

TOKİ'nin Sur'da hayata geçirdiği konutlar için inşaat sürüyor!

TOKİ'nin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hayata geçirdiği konutlar için inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

haluk sur inşaat sektörü Haberi

haluk sur inşaat sektörü

Son zamanlarda yaşanan inşaat firmalarının batması ya da konutları zamanında teslim edememesi yüzünden tüketicilerin zor durumda kalması inşaat sektöründe yaşanan darboğazın belirtileri olarak görülüyor. Konu ile ilgili konuşan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, "Aslında inşaat firmalarının darboğazda olması diye genel anlamda kullanamayız. Her kesimin hissetiği bir daralmadan bahsetmek zor. Finansal olarak bir darboğaz var ve ekonomik olarak her şey beklendiği gibi gitmiyor. Ama karamsar bakmak ve hep böyle gideceğini düşünmek olmaz. 



Zamanında otomotiv ve tekstil gibi büyük sektörlerin önüne geçmiş bir inşaat sektöründen bahsediyoruz. Bu yüzden düzelmenin de çabuk olacağı kanısındayım" dedi. Tüm sektörlerde olduğu gibi sermaye eksikliğinden kaynaklı bazı aksaklıkların olduğunu belirten Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel ise, "Bu...