27 / 07 / 2024

hamamlar

hamamlar

İstanbul'daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri..

Vakıflara ait gayrimenkuller meclis gündeminde!

Vakıflara ait gayrimenkullere ve bunlardan kiraya verilen hamamlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi hamamlar yok satıyor!

Osmanlı döneminden miras kalan tarihi hamamlar son yıllarda özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bu nedenle restore edilen birçok metruk hamam turizm sektörüne katıldı...

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Ankara'ya 5 milyon TL'lik hamam inşa ediliyor!

Çamlıdere Belediyesi Ankara'ya, Türkiye'nin en büyük hamamlarından birini inşa ettiriyor. 31 Ağustos’ta ihalesine çıkılan ve 17 Eylül’de sözleşmesi imzalanan en büyük hamam ve sosyal tesisi 5 milyon 70 bin liraya yaptırılıyor.

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Samsun Atakum Osmanlı Hamamları projesi hızla yükseliyor!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Osmanlı Hamamları projesinin inşaatı hızlı bir şekilde devam ettiğini, projenin ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kosovo'daki Murat Bey Camisi ve Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleşti!

Numan Kurtulmuş, Kosova'da ve Balkanlar'da tarihten kalan ne varsa hepsini Türkiye'nin onaracağını belirterek, "Camileri, hamamları, köprüleri onaracağız. Siz bizden neyi talep ediyorsanız biz, Türkiye olarak buradayız. Ayrılığımız uzun sürdü.

Adana Kozan'da nazım imar planının 5 etabı bitti!

Adana'nın Kozan ilçesi; tarihi kalelerini, manastırlarını, konaklarını, hamamlarını ve daha birçok özelliğini dünya turizmine kazandırabilmek için Hükümetin 1 yıllık eylem planı içerisinde bulunan 'Kadim Şehirler' projesinde pilot bölge olmak istiyor.

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor!

Kars Kalesi’nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü'yle hamamlar bölgesinde bulunan Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Kitap Evi Hotel Bursa hayatını yansıtıyor!

Kitap Evi Hotel Genel Müdürü Atilla Olgun; “Farklı atmosferi, hamamları ve bahçesi ile anılardaki Bursa’yı yaşatan otelimizde, özellikle Avrupalı ve Ortadoğulu konuklarımızı ve bunun yanı sıra Uzakdoğu’dan gelen misafirleri ağırlıyoruz." dedi.

Denizlili turizm yatırımcıları enerji santraline tepkili!

Denizli'nin Sarayköy ilçesi Tekke Hamamlar bölgesi, 2006 yılında turizm alanı ilan edildi. Yatırımcılar, bölgede termal turizm ve sağlıkla ilgili otel yapmaları için teşvik edildi.

Avrupa Mahallesi satış ofisi!

Avrupa Mahallesi projesinde çocuk oyun parkı, market, bistro cafe, fitness, sauna, Fin ve Türk hamamları, kapalı yüzme havuzu, basketbol – voleybol sahaları gibi seçenekleri bulunuyor. İşte Avrupa Mahallesi satış ofisi adres bilgileri...

2. Bayezid Hamamı'nın külhan girişine kafe yapıldı!

İstanbul Beyazıt'ta 15. yüzyılda inşa edilen ve önemli Osmanlı hamamlarından olan 2.Bayezid Hamamı'nın hamamların altında ısıtmak için büyükçe bir kazanın olduğu ve külhan olarak adlandırılan bölümün girişine kafe yapıldı.

hamamlar Haberi

hamamlar

İSTANBUL'daki eserlerin çoğu gerek savaş dönemleri, gerekse şehirde yaşanan depremler yüzünden büyük zarar gördü. Hatta Osmanlı'da 19. yüzyılda meydana gelen modernleşme hareketi sebebiyle de şehrin mimari dokusuna zarar verildi. 

Osmanlı sonrası dönemde de özellikle 1950'li yıllarda geniş caddeler ve büyük bulvarlar açma merakı başta Mimar Sinan eserleri olmak üzere birçok tarihi yapıyı ortadan kaldırdı. Fatih Güldal, yazdığı 'İstanbul'un Kaybolan 100 Eseri' adlı kitapta İstanbul'da kaybolmuş ya da halen harap olarak yıkılacağı günü bekleyen 100 tarihi eserin fotoğraflarını paylaşarak tarihçesini anlattı. Biz de aralarından hikâyesi en ilginç olan eserleri derledik. 


TAKSİM TOPÇU KIŞLASI 

İşgal döneminde avlusunda çeşitli spor müsabakaları yapılmaya başlandı. 

1921 yılında Çelebizâde Tevfik Bey adındaki A müteşebbis bu avluyu büyük bir stadyuma çevirdi. Taksim Kışlası'nın bulunduğu alan eski bir mezarlık bölgesi olup...