08 / 05 / 2024

hanehalkı tasarrufu

hanehalkı tasarrufu

Avro bölgesinde bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine oranla hanehalkı tasarrufları yüzde 13'te, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 10,6 'da sabit kaldı.

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

ABD'de hanehalkı borcu 2023'ün ilk çeyreğinde 17 trilyon doları aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de hanehalkı borcu, bu senenin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 arttı ve 17,05 trilyon dolara yükseldi.

Hanehalkımızın sadece yüzde 47’si 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşıyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 10 ilimizi vuran, 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrasında yaptığı açıklamada hanehalkımızın sadece yüzde 47’sinin 2001'den sonra inşa edilen binalarda yaşadığını söyledi.

Arabası olanlara müjde! Herkes bunu merak ediyordu! 7 maddede yakıt tasarrufu yapabilirsiniz! 

Otomobil sahipleri minik bazı önlemlerle kış döneminde yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Peki otomobillerde yakıt tasarrufu nasıl yapılır? Yakıt tasarrufu için neler yapılmalı? İşte yakıt tasarrufu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Yakıt tasarrufu Toyota Proace City'den büyük kampanya! Yüzde sıfır faiz! İşte Toyota Proace City 2022 fiyat listesi...

Otomotiv sektöründe yıldızı parlayan araba markası Toyota, yakıt tasarrufu olarak bilinen Proace City modeli için araba sevdalılarına büyük kampanya yaptı. 12 ay vade ile yüzde o faiz oranı ile kaçırılmayacak fırsat sizleri bekliyor. İşte Toyota Proace City 2022 fiyat listesi...

Yalıtımda U değeriyle fazladan yüzde 28 enerji tasarrufu!

Ülkemizi 57 sene kadar önce yalıtımla tanıştıran lider markalar arasında yer alan İzocam, yalıtımda U değerinin iyileştirilmesiyle 2050 yılına kadar kadar yaklaşık yüzde 28 oranında fazladan enerji tasarrufu elde edilebileceğini bildirdi.

Pasif evlerle yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlamak mümkün!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen pasif evlerle yüzde 90'a ulaşan enerji tasarrufu sağlanabiliyor. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredilerinin!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluşturdu.

hanehalkı tasarrufu Haberi

hanehalkı tasarrufu


Avro bölgesinde bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine oranla hanehalkı tasarrufları yüzde 13'te, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 10,6'da sabit kaldı. 


Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) açıklamasına göre, bu yılın ilk çeyreğinde mevsimsellikten arındırılmış hanehalkı tasarruflarında değişim kaydedilmedi.


Hanehalkı tasarruf oranı, 18 üyeli Avro bölgesinde geçen yılın son çeyreğinde yüzde 13 olurken, bu oran bu yılın ilk çeyreğinde de değişmedi. Söz konusu oran aynı dönemde 28 üyeli AB'de de yüzde 10,6'da sabit kaldı.


Hanehalkı yatırım oranları ise her iki bölgede de düşük seviyelerde gerçekleşti. AB'de hanehalkı yatırım oranı yılın ilk çeyreğinde 2013 yılının son çeyreğine kıyasla değişmedi ve yüzde 7,9 oldu. Söz konusu oran Avro bölgesinde ise geçen yılın son çeyreğinde yüzde 8,4 iken, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 8,5'e yükseldi.


Aynı...