03 / 05 / 2024

hangi ayda çevre temizlik vergisi ödenir

hangi ayda çevre temizlik vergisi ödenir

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisi hangi tarihlerde ödenir?

TOKİ'den konut bekleyenler dikkat, iki proje için teslim müjdesi geldi! TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen iki projesi için daha teslim müjdesi geldi. Peki TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek? 

Bakanlık deprem bölgesinde son durumu açıkladı: Hangi ildeki afet evleri, ne zaman teslim edilecek?

6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 ilde 930 şantiyede, 110 bin 450 personelle çalışmalarına devam ediyor. Peki hangi ildeki afet evleri, ne zaman teslim edilecek?

Aralık 2023'te 138 bin 577 adet konut satıldı! En çok satış hangi şehirden?

TÜİK tarafından açıklanan Aralık 2023 konut satış istatistiklerine göre, söz konusu ayda 138 bin 577 adet konut satıldı. Aralık'ta satışlar, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,4 azaldı. Peki en çok konut hangi ilde satıldı? Yabancılara kaç konut satıldı? İşte merak edilen rakamlar...

Fatih Özkadı ne zaman Çevre Kurulu Başkanı oldu? Arçelik’te hangi üst düzey görevi yürütüyor?

Fatih Özkadı kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatı boyunca hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Fatih Özkadı’nın hayatı...

Hakkı Alp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hangi alanda çalıştı? Emlak GYO’da ne iş yapıyor?

Hakkı Alp kimdir? Kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversitede eğitim aldı? Hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Hakkı Alp’in hayatı...

Asgari ücretliler dikkat! Yeni zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak? Zamlı asgari ücret Ağustos'ta mı verilecek? 

Yeni asgari ücretin ne zaman verileceği temmuz ayına girilmesinin ardından merak konusu oldu. Peki yeni zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak? Zamlı asgari ücret Ağustos'ta mı verilecek?

Deprem konutları teslim tarihi belli oldu mu? Afet konutları hangi ay teslim edilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarının teslim tarihlerine ilişkin açıklama yaptı. Peki, Deprem konutları teslim tarihi belli oldu mu? Afet konutları hangi ay teslim edilecek? İşte detaylar...

Emekliler hemen bu hesaba göz atın! Hangi ayda başvuran daha yüksek maaş alıyor? Bir bir sıralandı! 

Emeklilik hesabı yapanlar son dönemde, SGK’ya başvurucağı tarih konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Peki hangi ayda başvuran daha yüksek maaş alıyor?

Sıfır otomobillere 3 ayda gelen zam akıllara durgunluk verdi! Hangi aracın fiyatı ne kadar?

Son bir ayda sıfır otomobil fiyatlarına döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle ortalama 30 bin TL zam gelirken, mart ayından bu yana tam 144 bin TL zam geldi. Sektör temsilcileri, araç fiyatlarına seçimden sonra yine zam geleceğini belirtti.

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Bedava doğalgaz milyonlarca doğalgaz abonesinin gündeminde yer alıyor. Özellikle doğalgazın hangi ayda ücretsiz olacağı ve doğalgaz parasının ne zaman geri verileceği sorgulanıyor. İşte detaylar!

Bedava doğalgaz hangi ayda başlıyor? Bedava doğalgaz ne zaman başlıyor?

Doğalgaz faturalarının ne zaman bedava olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Doğalgaz ne zaman bedava 2023? İşte detaylar!

Elif Ateş Özpak kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ateş Özpak kimdir? Kaç yaşında? Elif Ateş Özpak hangi görevlerde bulundu? Elif Ateş Özpak'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Elif Ateş Özpak'ın hayatına dair merak edilenler.

Banu Ejder Özcan kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Banu Ejder Özcan kimdir? Kaç yaşında?   Banu Ejder Özcan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Banu Ejder Özcan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Banu Ejder Özcan'ın hayatına dair merak edilenler.

hangi ayda çevre temizlik vergisi ödenir Haberi

hangi ayda çevre temizlik vergisi ödenir

Çevre temizlik vergisi hangi tarihlerde ödenir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınan çevre temizlik vergisi taksitli olarak ödenebiliyor.


Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor.


Verginin mükellefi, binaları kullananlar olarak ifade ediliyor. Mükellefiyet binanın kullanımı ile başlıyor. 

             

Genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler, köyler, bunların kuracakları birlikler, darülaceze ve benzeri kuruluşlar ve üniversiteler tarafından  münhasıran hizmetlerinde kullanılan binalar, Kızılay Genel Merkezi ile şubeleri ve kampları, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları ile umuma açık  ibadet yerleri, karşılıklı olmak şartıyla elçilik ve konsolosluk hizmetlerinde kullanılanlarla...