24 / 07 / 2024

hangi ayda Emlak vergisi ilk taksiti ödenir

hangi ayda Emlak vergisi ilk taksiti ödenir

Hangi ayda emlak vergisi ilk taksiti ödenir? Bu sene gayrimenkul satın alanlar emlak vergisi ödeyecek mi yoksa emlak vergisinden muaf tutulacak mı? İşte yanıtı ve emlak vergisi ilk taksit 2014 bilgileri..

EYT'liler dikkat! Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek...

EYT'liler 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanlar bu yıl emlak vergisi ödemeyecekler. Peki Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? Ev alacaklar dikkat! 

Dünyada en yüksek emlak balonu riskine sahip şehir belirlendi. Peki Türkiye'de emlakta balon var mı? En yüksek emlak balonu riski hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliler dikkat! Yeni zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak? Zamlı asgari ücret Ağustos'ta mı verilecek? 

Yeni asgari ücretin ne zaman verileceği temmuz ayına girilmesinin ardından merak konusu oldu. Peki yeni zamlı asgari ücret hangi ayda yatacak? Zamlı asgari ücret Ağustos'ta mı verilecek?

Emekliler hemen bu hesaba göz atın! Hangi ayda başvuran daha yüksek maaş alıyor? Bir bir sıralandı! 

Emeklilik hesabı yapanlar son dönemde, SGK’ya başvurucağı tarih konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Peki hangi ayda başvuran daha yüksek maaş alıyor?

THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi hangi gün yapılacak? 2023 Emlak Konut başvuru şartları neler?

THY ve Emlak Konut beraberliğinde Arnavutköy'de yükselecek yapıların tüm detayları belli oldu. Peki, THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi hangi gün yapılacak? 2023 Emlak Konut başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Mayıs ayında doğalgaz bedava mı? Hangi ay doğalgaz ücretsiz? Doğalgaz parası ne zaman geri verilecek?

Bedava doğalgaz milyonlarca doğalgaz abonesinin gündeminde yer alıyor. Özellikle doğalgazın hangi ayda ücretsiz olacağı ve doğalgaz parasının ne zaman geri verileceği sorgulanıyor. İşte detaylar!

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Bedava doğalgaz hangi ayda başlıyor? Bedava doğalgaz ne zaman başlıyor?

Doğalgaz faturalarının ne zaman bedava olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Doğalgaz ne zaman bedava 2023? İşte detaylar!

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasına hangi firmalar teklif verdi? 

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 25 Nisan tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirildi. Hangi firmalardan teklif geldi? 

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Kemerburgaz arsası için imzalar atıldı! Projeyi hangi firma inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Kemerburgaz arsası için imzalar resmen atıldı. Peki Emlak Konut GYO Eyüpsultan Kemerburgaz arsası için hangi firma ile imzalar atıldı? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! Projeyi hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu Altınköy-2 Sitesi  Kentsel Dönüşüm Projesi için resmen imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu projesini hangi firmalar inşa edecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

İkinci elde en çok hangi araç satıldı, fiyatlar en fazla hangi ayda ne kadar arttı? Peş peşe açıklandı!

Geçtiğimiz seneyi oldukça hareketli geçiren ikinci el otomobil pazarında hem satış rakamları hem de fiyatlarla ilgili oldukça ilginç bilgiler geldi. Peki 2022 senesinde ikinci el pazarında ne kadar araba satıldı ve fiyatlar ne kadar arttı?

hangi ayda Emlak vergisi ilk taksiti ödenir Haberi

hangi ayda Emlak vergisi ilk taksiti ödenir

Emlak vergisi ilk taksit 2014!

Türkiye sınırları içerisinde arsa, konut ve işyeri gibi gayrimenkul sahibi olan vatandaşların vergi ödeme zamanı başladı. Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek.


Bu sene gayrimenkul sahibi olanlar 2014 yılında emlak vergisinden muaf tutuluyor. 2014 yılında konut satın alanlar ilk emlak vergi ödemesini 2015 yılında yapacak.


Ancak emlak vergisi ilk yıl muafiyeti kapsamına beyanname girmiyor. Satın alınan gayrimenkuller için alındığı senenin sonuna kadar beyannamenin verilmesi gerekiyor. Peki emlak vergisinden kimler daima muaf tutuluyor?


Emlak vergisinden muaf olanlar..

- 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler


Emlak vergisi taksitleri..

1. taksit: Mart, Nisan ve Mayıs...