04 / 05 / 2024

hangi evler teminat gösterilemez

hangi evler teminat gösterilemez

Konut ya da arsa gibi taşınmaz almak için kullanılan ve karşılığında alınan taşınmaza ipotek konulan kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki, hangi evlere konut kredisi verilmez?

Hangi evler konut kredisine uygundur?

Kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak isteyenler "Hangi evler konut kredisine uygundur?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

Yeni evim kampanyası hangi evler? Yeni evim kampanyası nedir? Orta gelirliye konut kredisi kimlere verilir?

Yeni evim kampanyası orta gelirli vatandaşlar için hayata geçiyor. Bu kampanya için merak edilen sorular sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Prefabrik ev yaptıracakların dikkatine! Bunu bilmeden inşaata başlamayın! Hangi arsaya prefabrik ev yapılır?

Prefabrik evler her arsaya yapılabilir mi, prefabrik evlerin yapılma şartı nedir, Hangi arsaya prefabrik ev yapılır? şeklindeki sorular sık sık sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtlar!

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de satışlar bugün başlıyor! Yüzde 20 indirimle!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Beylikdüzü Gürpınar'da inşa ettiği Kırlangıç Evler'de kampanyalı satışlar bugün başlıyor. Peki KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de hangi konut tipleri var? KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de ödeme planı nasıl? İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ Kırlangıç Evler 20 soruda tüm detaylarıyla!

KİPTAŞ tarafından inşa edilen Kırlangıç Evler projesinin temeli atıldı. Peki Kırlangıç Evler projesi nerede konumlanıyor? Projede hangi konut tipleri bulunuyor? İşte Kırlangıç Evler 20 soruda tüm detaylarıyla...

Konut sigortasında hangi hasarlar teminat altına alınabilir?

Konut sigortasının ev ve ev içindeki eşyaları, su baskını ve deprem gibi doğal afetlerden, hırsızlık ve yangın gibi çok çeşitli risklere karşı koruma altına alan geniş kapsamlı sigorta çeşidi olduğuna dikkat çeken Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

İstanbul'da en ucuz evler hangi ilçelerde?

Ev almak isteyenlerin en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında konut fiyatları yer alıyor. Peki İstanbul'da en ucuz evler hangi ilçelerde?

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zamanın artması nedeniyle ev arayışlarında tercihler de değişti. Pandemi sonrasında ev arayanların olmazsa olmazı balkonlu evler oldu. 

Bankalar hangi evler için konut kredisi veriyor?

İpotekli krediler arasında yer alan konut kredileri için bir teminat gerekiyor. Konut kredilerinde de teminat vatandaşların alacakları konut oluyor. Peki konut kredisiyle eski ev alınır mı? Bitmemiş ev için konut kredisi çekilebilir mi?

Konut hesabından hangi evler için yararlanılır?

Devlet, ev sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabından hangi evler için yararlanılır? İşte merak edilenler...

6 adımda evinizi teminat altına alın!

Gayrimenkul sektöründe evlerin teslim edilip, tüketicilerin mağdur edilmemesi için birçok finansman modeli gündeme geliyor. Eğer ev alacaksanız, evinizin hangi modelle teminat altına alındığını araştırmalısınız...

hangi evler teminat gösterilemez Haberi

hangi evler teminat gösterilemez

Bir taşınmaz almak için kullanılan ve karşılığında alınan taşınmaza ipotek konulan kredi modelinde konut kredisi deniyor. Konut kredisi vadelendirmesi 30 yıla kadar uzatılabiliyor. 


Konut üzerindeki ipotek, kredi ödemelerinin tamamlanması ile kaldırılıyor. Yani konut kredisi bir taşınmaz almak için kullanılıyor ve karşılığında alınan taşınmaza ipotek konuluyor.


Uzun vadeli konut kredisi ile kira öder gibi kredi taksidi ödeyerek ev sahibi olma imkanı bulunuyor. Konut kredisi için ilk olarak bankaya başvuru yapılması gerekiyor.  Peki, Hangi evlere konut kredisi verilmez?


Hangi evlere konut kredisi verilmez!

Konut kredisi kullanılacak evin banka tarafından teminat olarak sayılması gerekiyor. Bir evin teminat sayılmasının yolu ise ipotek konması oluyor. Konut kredisi almak istediğiniz eve ipotek konması için kat irtifaklı olması gerekiyor. Kat irtifaksız ya da kat mülkiyetsiz evlere kredi verilmiyor. 


Krediye uygunluğa bakılırken...