07 / 05 / 2024

hangi gayrimenkuller kamuya ait gayrimenkuldür

hangi gayrimenkuller kamuya ait gayrimenkuldür

3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yer verilen "Kamuya ait gayrimenkuller" ile ilgili hükümler nelerdir, merak ediyorsanız yanıtı haberimizde görebilirsiniz...

Kişisel verilerin korunmasını kimse ciddiye almıyor!

Kaspersky tarafından yapılan Dijital Batıl İnançlar adlı yeni bir ankete göre, Türkiye’deki katılımcıların %28’inin internette kendileri hakkında hangi verilerin kamuya açık olarak bulunabileceği hakkında bilgisi yok.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Hangi gayrimenkuller kurumlar vergisinden muaf?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ, bugünkü köşesinde kurumlar vergisinden müstesna olan kazançları kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Kurumlar vergisinden müstesna kazançlar' başlıklı yazısı...

Hangi gayrimenkuller yeniden değerlemeye tabi tutulabilir?

Eski Hesap Uzmanı/YMM Okan Coşgun, Dünya Gazetesi'nde taşınmazların yeniden değerlemesini kaleme aldı. İşte Okan Coşgun'un 'Finansal kiralama sözleşmesi devam eden iktisadi kıymetler yeniden değerlemeye tabi tutulabilir' başlıklı yazısı...

Kamuya ait gayrimenkuller kiraya verilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kamuya ait gayrimenkullerin bedelsiz kiraya verilmesini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamuya ait taşınmazlar pazarlık usulüyle kiraya verilebilir mi bedelsiz olarak tahsis edilebilir mi?' başlıklı yazısı...

Hangi gayrimenkuller haczedilemez?

Koronavirüs salgınıyla beraber, geçim sıkıntıları da yaşanmaya başladı. Geçim sıkıntıları ise birçok borcun ödenememesine neden oldu. Alacaklılar icra takipleri başlattı. Peki haciz durumunda hangi mallar haczedilemez?

Emlak vergisi hangi ay 2017?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi hangi ayda ödenir 2017?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında yer alıyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek? İşte gayrimenkul vergileri Mart 2016..

Ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller emlak vergisinin konusunu oluşturuyor. Vergi her sene belli aylarda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi belediyeye ödenir?

Emlak vergisi beyannamesi hangi ayda verilir?

Arazi, arsa ve bina gibi taşınmazlara sahip kimseler emlak vergisi ödemekle yükümlüdürler. Satın alınan gayrimenkuller için emlak vergisi beyannamesi hangi ayda verilir?İlk yıl emlak vergisi ödenir mi?

Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. Değer artış kazancı hangi beyanname ile verilir?

hangi gayrimenkuller kamuya ait gayrimenkuldür Haberi

hangi gayrimenkuller kamuya ait gayrimenkuldür

Kamuya ait gayrimenkuller!

Kamuya ait gayrimenkuller ile ilgili hükümler 3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanuna göre, meydan, yol, park, yeşil saha, otopark, toplu taşıma istasyonu ve terminal gibi umumi hizmetlere ayrılmış yerler "kamuya ait gayrimenkuller" olarak tanımlanıyor.


Kanuna göre kamuya ait gayrimenkullerin kullanış şekli, yeni bir imar planıyla değiştirilip, özel mülkiyete konu olabilecek hale getirildiği takdirde, bu yerler devir alınan idareye belediyece iade ediliyor.


Kamuya ait gayrimenkuller ile ilgili hükümler Kanunun 11. maddesinde şu şekilde ele alınıyor;


Kamuya ait gayrimenkuller

MADDE 11- 

İmar planlarında; meydan, yol, park, yeşil saha, otopark, toplu taşıma istasyonu ve terminal gibi umumi hizmetlere ayrılmış yerlere rastlayan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait gayrimenkuller ile askeri yasak bölgeler, güvenlik bölgeleri ile ülke güvenliği ile doğrudan doğruya ilgili Türk Silahlı Kuvvetlerine ait...