27 / 04 / 2024

hangi ilçelerde konutların metrekaresi daha büyük

hangi ilçelerde konutların metrekaresi daha büyük

Yeni yapılan 3+1'lik konutların büyüklükleri kentin göbeği Beşiktaş'ta 95-140 metrekare arasında değişirken, Büyükçekmece'de 145-200 metrekare arasını buluyor. Merkezi semtlerde kat sayısını artırmak için tavan yükseklikleri de azaltılıyor...

Bursa'daki riskli yapı stokları hangi ilçelerde? Tek tek açıklandı! Sıvılaşma riski de var!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri ve Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa ilçelerinde özellikle riskli olan ve sıvılaşma ihtimali yüksek olan yerleri tek tek açıkladı ve zeminde yapılan uygulamalara dikkat çekti. Peki Bursa'da riskli yapı stokları hangi ilçelerde?

İstanbullular acilen baksın! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Hazırlıklarınızı yapın!

İstanbullular acilen baksın... Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Hazırlıklarınızı yapın...

Bu ilçelerde elektrik kesintisi olacak! İşte 21 Haziran Çarşamba elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

Elektrikler bugün nerede kesilecek? İstanbul’da hangi ilçelerde elektrik kesintisi olacak? İşte 21 Haziran 2023 elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!

Elektrikler mi kesilecek? Bugün elektrik mi kesilecek? İşte 20 Haziran Salı elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da bugün elektrikler kesilecek mi? İstanbul’da hangi ilçelerde elektrik kesintisi yaşanacak? İşte 20 Haziran 2023 elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!

TOKİ Bursa 2023 projesi için resmen Temmuz müjdesi geldi! Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor!

TOKİ Bursa 2023 projesi için resmen Temmuz müjdesi geldi... Bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor... İşte TOKİ Bursa 2023 projesi ile ilgili detaylar...

Bu ilçelerde elektrikler kesilecek! İşte 17 Haziran Cumartesi elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da ne zaman elektrikler kesilecek? Vatandaşlar hangi ilçelerde elektrik kesintisi olacağını merak ediyor. İşte 17 Haziran 2023 elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!

Bu ilçelerde yaşayanlar hemen bakın! İşte 16 Haziran Cuma elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da ne zaman elektrikler kesilecek? Vatandaşlar hangi ilçelerde elektrik kesintisi olacağını merak ediyor. İşte 16 Haziran 2023 elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!

Vatandaşlar hemen bakın! İşte 15 Haziran Perşembe elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da yarın elektrikler mi kesilecek? Hangi ilçelerde elektrik kesintisi olacağı tek tek araştırılıyor. 15 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı ilçelerinde ve mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte o ayrıntılar!

Bu ilçelerde oturanlar dikkat! İşte 13 Haziran Salı elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da yarın elektrik kesintisi meydana gelecek mi? Hangi ilçelerde elektrik kesileceğinin yaşanacağı tek tek araştırılıyor. 13 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte ayrıntılar!

TOKİ Mersin 2023 projesi için son dakika müjdesi geldi! Bakın hangi ilçeye kaç konutluk proje geliyor!

TOKİ Mersin 2023 projesi için son dakika müjdesi geldi... Bakın hangi ilçeye kaç konutluk proje geliyor... İşte TOKİ Mersin projesi detayları...

TOKİ Ordu 2023 projesiyle bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Ordu Aybastı 2023 projesiyle bakın hangi ilçeye kaç konut geliyor... İşte TOKİ Ordu projesi detayları...

TOKİ Elazığ projesi için düğmeye bastı! Bakın hangi ilçeye yeni konut ve dükkanlar geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elazığ projesi için düğmeye bastı...Bakın hangi ilçeye yeni konut ve dükkanlar geliyor...

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

hangi ilçelerde konutların metrekaresi daha büyük Haberi

hangi ilçelerde konutların metrekaresi daha büyük

İstanbul'da merkezi semtlerde yaşanan arsa sıkıntısı ve yükselen arazi fiyatları, yeni yapılan konutların büyüklüklerinin giderek azalması sonucunu doğuruyor. Örneğin yeni yapılan 3+1'lik konutların büyüklükleri kentin göbeği Beşiktaş'ta 95-140 metrekare arasında değişirken, Büyükçekmece'de 145-200 metrekare arasını buluyor. Merkezi semtlerde kat sayısını artırmak için tavan yükseklikleri de azaltılıyor.



Gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik, son yıllarda İstanbul'da üretilen konut sayısını da artırdı. Bu süreçte üretilen konutlar 1980'li ve 1990'lı yıllarda üretilen konutlara oranla çok daha modern ve çok daha sağlam oluyor. Ancak son dönemde üretilen konutlarda fiziki ve ekonomik şartların da etkisiyle metrekare büyüklüğü bakımından eskiye oranla önemli bir değişim yaşanıyor. 


Özellikle de kent merkezinde üretilen yeni konutlarda bu değişimi gözlemlemek mümkün. Örneğin İstanbul'un merkezi semtlerinden biri olan ve geniş evleri ile bilinen Nişantaşı'nda son...