29 / 07 / 2024

hangi kurum binaları taşınacak

hangi kurum binaları taşınacak

Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı’ndaki asker ağırlığının azaltılabilmesi için bakanlığın taşınması da gündemde.

15 kurum ve bakanlığa 22.530 personel alınacağı açıklandı! Hangi kurum kaç personel alacak?

15 kurum ve bakanlığa toplamda 22.530 personel alımı yapılacağını açıkladı. Bu süreçte peki hangi kurum kaç personel alımı yapacak ve hangi kurumlara personel alınacak? 

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

Yapı denetiminde yeni uygulama geliyor! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Pilot bölge İstanbul oldu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, binaların denetiminin çok daha etkin bir şekilde yapılması amacıyla pilot olarak İstanbul'dan başlayacaklarına dikkat çekti ve yapı denetiminde yeni uygulamanın detaylarını anlattı. 

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İstanbul’da hangi semtler gözde oldu? Hangi binaların fiyatı düşecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler bir anda gündemi değiştirdi. Beklenen İstanbul depremi emlak piyasasını allak bullak etti. Peki değer kazanan ilçeler hangisi, hangi binalar değer kaybedecek? Tüm detaylar haberde.

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Depremde binalar hangi yöne çöker? Depremde kaçıncı katlar tehlikelidir?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra vatandaşlar yaşadıkları binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu araştırmaya koyuldu. İşte detaylar!

Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! En yeni binalar hangi illerde?

Türkiye, sık sık deprem ülkesi olmasıyla gündeme gelirken; Maraş depreminin ardından 'Depremlere ne kadar hazırlıklıyız? Binalarımız ne kadar güvenli?' soruları olumlu yanıt bulamadı. Deprem bölgesindeki 10 ilde binalar kaç yaşındaydı? Rakamlar il il açıklandı! 

Son dakika! 2022 Memur alımı yapan kurumlar hangileri? Hangi kurum kaç kişi alacak? İşte ayrıntılar...

Kamu kurumları iş ilanlarını tek tek yayımlamaya başladı. Kamuda çalışmak isteyen milyonlarca kişi hangi kurumun kaç kişi aldığını araştırıyor. Peki 2022 yılında memur alımı yapan kurumlar hangileri? Başvuru şartları neler? Ayrıntılar haberimizde...

hangi kurum binaları taşınacak Haberi

hangi kurum binaları taşınacak

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Kazan’da yaptığı değerlendirmede, darbe girişiminin ana karargâhı Akıncı’daki 4. Ana Jet Üssü’nün kapatılacağını, darbe girişimi sırasında tankların çıkıp helikopterlerin havalandığı Hasdal, Maltepe, Mamak, Etimesgut ve Güvercinlik’teki askeri birliklerin şehir dışına taşınacağını açıklamıştı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre Genelkurmay Başkanlığı’nın yaklaşık 5 yıl önce özellikle Ankara ve İstanbul’daki şikâyetler sonucu üzerinde çalıştığı ancak yürürlüğe sokmadığı master planı doğrultusunda yaşanan darbe girişiminin de etkisiyle ivedi kararlar alınacak.


Kentin dışına


Bu doğrultuda darbe girişiminin merkez üslerinden olduğu bilinen Ankara Güvercinlik’teki Kara Havacılık Okulu ve Kara Havacılık Komutanlığı’nın Isparta’ya, İstanbul Samandıra’daki Kara Havacılık Alayı’nın Çorlu’ya taşınması öngörülüyor. İstanbul Kartal’daki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın Tuzla’ya ya da Trakya’ya, Ankara Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu’nun ise Polatlı’ya taşınması planlanıyor. Yine Ankara Mamak’taki 28. Mekanize...