28 / 04 / 2024

İstanbul’da hangi semtler gözde oldu? Hangi binaların fiyatı düşecek?

İstanbul’da hangi semtler gözde oldu? Hangi binaların fiyatı düşecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler bir anda gündemi değiştirdi. Beklenen İstanbul depremi emlak piyasasını allak bullak etti. Peki değer kazanan ilçeler hangisi, hangi binalar değer kaybedecek? Tüm detaylar haberde.




 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremin ardından konut piyasasında hareketlilik başladı. Haberler.Com’daki habere göre İstanbul'da yaşayan vatandaşların tercihleri değişti. İnsanlar artık deprem riski daha az olan bölgeleri araştırmaya başladı. Bazı ev sahipleri özellikle riskli olarak tanımlanan sahil bandına yakın olan bölgedeki evlerini satılığa çıkardı. Kirada oturanlar ise daha az risk altında olan ilçelerdeki konutlara ilgiyi artırdı.

 İstanbul’da hangi semtler gözde oldu? Hangi binaların fiyatı düşecek?

"EVİNİ SATAN DAHA AZ RİSKLİ BÖLGEYE KAÇIYOR”

Kiralık dairelere uzun süredir talebin devam ettiğini belirten emlakçı Şerafettin Başaran, "Ancak satılık olanlara talep son dönemde biraz azaldı. Vatandaşlar şu anda yeni binalara daha çok ilgi gösteriyor. 1999 depremi öncesi yapılan konutlara eskiden ilgi vardı. Fakat bu ilgi yaşadığımız depremler sonrası bıçak gibi kesildi. Vatandaşlar, İstanbul'un kırılacağı öngörülen fay hattından uzak olan ve uzmanlarca deprem riski daha az olarak gösterilen bölgelerine göç etmeye başladı. Daha riskli ilçelerde oturanlar ise evlerini satıp, daha az riskli ilçelere gitmek istiyor. Bu arada az da olsa şehir dışına gitmek isteyenler de oluyor" diye konuştu.

 


Geri Dön