28 / 04 / 2024

hangi türk şirketleri yurtdışında

hangi türk şirketleri yurtdışında

Yatırım arayışları hızlanan Türk şirketleri, yılın 10 ayında yurt dışında yaklaşık 730 milyon dolarlık 26 satın alma gerçekleştirdi. Rakamın yıl sonunda 30’ u bulması bekleniyor...

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türk şirketleri Akkuyu’dan 4,3 milyar dolarlık işi üstlendi!

Akkuyu Nükleer A.Ş Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Türk şirketlerinin Akkuyu projesinde şu ana kadar 4,3 milyar dolarlık iş aldığını belirtti.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

ABD'li banka Citibank: Türk süpermarketleri zamları tüketiciye hemen yansıtıyor!

ABD'li bankaları arasında yer alan Citibank'ın 'Türk Süpermarket Şirketleri' isimli analiz raporundaki kritikler dikkat çekti. İşte rapora ilişkin merak edilenler...

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Türk Telekom'dan emeklilere duyuru! Bu banka üzerinden maaş alanlara 80 TL'lik paket satışı!

Türk Telekom emekliler için yeni bir kampanya ile geldi. Yapılan açıklamaya göre o bankadan maaş alanlar için indirimli tarifelerden yararlanmak da mümkün olabilecek. Peki hangi banka ile iş birliği yapıldı?

Çiftçilere müjde! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları resmen belli oldu! Şimdi bakın! 

Türk Boğası Tümosan Traktör, çiftçilerin merakla beklediği Mart ayı fiyat listesini resmen açıkladı. Peki hangi Tümosan traktör kaç lira? İşte 21 Mart 2023 fiyat listesi...

Türk Telekom’dan deprem seferberliği! Hangi acil önlemler alındı? Bölgede yaşayanlar mutlaka okusun!

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem tüm ülkeyi üzüntüye boğarken, kamu ve özel bütün kuruluşlardan da bölgeye destek yağıyor. Türk Telekom da afet bölgelerindeki iletişim ihtiyacını kesintisiz sağlamak için seferber oldu.

Türk şirketleri Romanya'da gaza bastı! 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! 

Türk şirketleri, Romanya'da proje üstüne projeye imza atıyor. 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! İşte ayrıntılar...

hangi türk şirketleri yurtdışında Haberi

hangi türk şirketleri yurtdışında

Ülker’in dünya devlerinden Gopa’yı, Koç Holding’in Grundig’i satın almasıyla başlayan Türk şirketlerinin yeni pazarlara yatırımı; son olarak geçtiğimiz günlerde Oyak Grubu’nun Avusturya merkezli Chemson’u ve Global Liman İşletmeleri’nin Barselona Limanı’nı da işleten Creuers şirketinin yüzde 23 hissesini devralmasıyla devam ediyor. Türk şirketleri, bu yılın 10 ayında yaklaşık 730 milyon dolar tutarında 26 satın alma işlemi gerçekleştirdi. Rakamın yıl sonunda işlemde 30’u bulması, tutarda ise 900 milyon doları geçmesi bekleniyor.  


En çok satın alma İtalya, Yunanistan’da


EY Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Müşfik Cantekinler, DÜNYA’ya yaptığı değerlendirmede, yatırımların ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinde imalat, ulaştırma ve gıda, enerji, bilişim, hizmetler ve otomotivde yapıldığını anlattı. Cantekinler, Türk şirketlerinin en çok satın alma yaptığı ülkelerin İtalya, Yunanistan ve Rusya olarak sıralandığını, ayrıca, Brezilya ve Meksika...