03 / 05 / 2024

hangi valilerin yeri değişti

hangi valilerin yeri değişti

16 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de vali atama kararı yayımlandı. 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, birçok valinin yeri değişti. Peki, hangi valilerin yeri değişti?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net 7 bin çalışan ile anket düzenleyerek iş yeri tercihlerinde hangi kriterlere baktıklarını, iş ortamında onları en çok mutlu eden faktörleri mercek altına aldı.

İş yeri açmayı düşünenler dikkat! O izinler...

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerinde iş yeri açmak için gerekli olan izinleri yazdı. Peki konut sitesinde iş yeri açmak için hangi izinler gerekiyor?

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira gelirinden hangi giderler düşülür?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira gelir vergisinden hangi giderlerin düşürüleceğini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Kira gelirinden hangi giderler düşülür?' başlıklı yazısı...

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

İş yeri kiracıları dikkat! Hangi giderde muafiyet yok?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, 16 bağımsız bölümlü bir binadan iş yeri kiraladığını belirtti. Merkezi ısınma sistemine ihtiyacı olmadığı için petekleri söktüğünü dile getiren okuyucu, bu durumda yakıt bedeli ödeyip ödemeyeceğini sordu.

2020 emlak vergisinden hangi iş yerleri muaf?

İş yeri ve konut sahipleri için emlak vergisi ödemeleri başladı. 2020 yılı emlak vergi değerleri, 2019’da yılındaki emlak rayici üzerine yeniden değerleme oranının yarısı uygulanarak hesaplanıyor. Peki 2020 emlak vergisinden hangi iş yerleri muaf? İşte detaylar...

İş yeri ve konut kiralarıyla ilgili hangi haklar alındı?

1 Mart ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında işyeri kiralarının ödenememesi durumunda, işyeri sahiplerinin kiracıyla ilgili tahliye davası açma ve kira sözleşmesini feshetme haklarını kullanabilmeleri yasaklandı. 

İş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır?

Gayrimenkulü iş yeri olarak kiralayanlar, kira ödemeleri üzerinden yüzde 20 oranında stopaj yapmak durumunda kalıyor. Fakat basit usulde vergiye tabi ise kira ödemesi üzerinden vergi kesintisi yapılmıyor. Peki iş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır, hangi giderler indirilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için hangi belgeler gerekiyor?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut ya da iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı alınıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için hangi belgeler gerekiyor?

Çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Çöp vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Kiracı tahliye mahkemesi hangi mahkemedir?

Konut ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi tarafından bazı durumlarda tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye mahkemesi hangi mahkemedir? Kiracı tahliye davası nerede açılır?

hangi valilerin yeri değişti Haberi

hangi valilerin yeri değişti

Hangi valilerin yeri değişti?

16 Eylül 2014 tarihinde 29121 sayılı Resmi Gazete'de vali atama kararı yayımlandı. 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, birçok valinin yeri değişti. Peki hangi valiler yer değiştirdi?


ATAMA KARARI

Karar Sayısı : 2014/6780


Ekli listede görev yerleri ile ad ve soyadları yazılı şahısların karşılarında belirtilen görevlere atanması; İçişleri Bakanlığının 12/9/2014 tarihli ve 20557 sayılı yazısı üzerine, 10/6/1949 tarihli ve 5442 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi ile 23/4/1981 tarihli ve 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 15/9/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Valiler listesi 2014..

Adı Soyadı - Eski Görevi - Yeni Görevi


Sebahattin Öztürk - Antalya Valisi - İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı/Vali

Sebahattin Öztürk kimdir?



Mehmet Celalettin Lekesiz - Hatay Valisi - Emniyet Genel Müdürü/Vali

Mehmet Celalettin Lekesiz kimdir?



Muammer Türker -...