06 / 05 / 2024

Hanlar ve dükkanlar tadilata girecek

Hanlar ve dükkanlar tadilata girecek

57 yıldır çivi çakılmayan dünyanın ilk alışveriş merkezi Kapalıçarşı’ya restorasyon çalışması yapılacak. Çarşıdaki 3600 dükkân ve 38 han restore edilecek. Çalışmalara çatıdan başlanacak

Laleli, Merter ve Osmanbey'de dükkanlar kepenk indiriyor! Tekstil merkezleri kira ve masraflar karşısında zorda!

Global resesyonun yanı sıra Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin savaşları da İstanbul’da Laleli, Merter ve Osmanbey gibi bölgelerdeki dükkanları etkiledi. Satışların yüzde 60’lara varan oranda düştüğü bölgelerde dükkanlar kepenk indiriyor ya da küçülmeye gidiyor. İşte ayrıntılar...

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

Belediyeden satılık 25 konut ve dükkan!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'te yer alan konut ve dükkanları satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 27 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den bu ile yeni konut ve dükkanlar geliyor! İhalesi 14 Kasım'da!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Karaman projesi 14 Kasım'da ihaleye çıkacak. Projede konutların dışında dükkanlara da yer veriliyor.

TOKİ'den o ile şimdi de ofis ve dükkanlar geliyor! Bu yeni projeyi kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı şimdi de 64 adet ofis ve 46 adet dükkan inşa edecek. Söz konusu projenin ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ resmen duyurdu! O ildeki yeni konut ve dükkanlar için beklenen tarih geldi!

TOKİ resmen duyurdu... O ildeki yeni konut ve dükkanlar için beklenen tarih geldi... Hemen bakın...

TOKİ Elazığ projesi için düğmeye bastı! Bakın hangi ilçeye yeni konut ve dükkanlar geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elazığ projesi için düğmeye bastı...Bakın hangi ilçeye yeni konut ve dükkanlar geliyor...

Belediye arsa, arazi ve dükkan satacak! Bu fırsatı kaçırmayın!

Amasya Belediye Başkanlığı, Çakallar, Kirazlıdere ve Gümüşlü mahallelerinde yer alan arsa, arazi ve dükkanları satışa çıkardı.

O ilimizde çok sayıda dükkan ve dubleks daire satılıyor! Dizlerinizi dövmemek için acele davranın!

Çok sayıda dükkan ve dubleks dairenin satışa çıkarıldığı belirtildi. Muş'ta daire, dubleks daire ve dükkanlar (47 adet) açık artırma ile satışa çıkıyor.

Belediye O ilimizde arsa ve dükkanları ihale ile satışa çıkardı! Bu fırsatı kaçırmayın! İhale tarihi 9 Şubat 2023!

Bir belediye daha çok sayıda arsa ve dükkanları ihale ile satışa çıkardı! Bu fırsatı kaçırmayın! İhale tarihi 9 Şubat 2023’te gerçekleştirilecek.

Belediyeden büyük fırsat: Başkent Ankara'da 21 arsa ve dükkan satacak, 1 büfeyi de kiraya verecek!

Ankara İli Pursaklar Belediye Başkanlığı, Ankara Pursaklar, Saray ve Sirkeli'de yer alan arsa ve dükkanları satışa çıkardı. Pursaklar Belediyesi Saray Mahallesi'nde yer alan 1 adet büfeyi ise kiraya verecek.

Turhal Belediyesi kat karşılığı oto galeri ve sanayi dükkanları inşa ettirecek!

Tokat İli Turhal Belediye Başkanlığı, Tokat Turhal'da kat karşılığı oto galeri ve sanayi dükkanları inşa ettirecek. İhale 30 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çiftçi Towers'taki daire ve dükkanlar icradan kapış kapış satıldı! İşte fiyatları

İstanbul'un en değerli lokasyonlarından Zincirlikuyu'da bulunan Çiftçi Towers't bulunan 437 taşınmaz icradan satışa çıktı. 4 milyar 289 milyon 645 bin TL fiyat biçilen dükkan ve daireler kısa sürede kapış kapış satıldı. İşte detaylar...

Hanlar ve dükkanlar tadilata girecek Haberi

Hanlar ve dükkanlar tadilata girecek

Dünyanın ilk alışveriş merkezi Kapalıçarşı’da büyük restorasyon başlıyor. “Afet Yasası” kapsamında çarşıdaki 3 bin 600 dükkan ile çevresindeki 38 han restore edilecek. Çalışmalar kapsamında ilk olarak James Bond filmi çekimi sırasında sıkça gündeme gelen çarşının çatısı yenilenecek.


Kapsamlı bir onarım ve restorasyona ihtiyaç duyan Kapalıçarşı için iyi haber Fatih Belediyesi’nden geldi. Restorasyon projesinin tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Demir, bugün projenin detaylarını açıklayacak. Toplam 200 milyon lira maliyetle gerçekleştirilecek restorasyon, yaklaşık 3-4 yıl sürecek ve bu süreçte çarşının herhangi bir yeri kapatılmayacak. Restorasyon süresinde İlber Ortaylı, Sinan Genim, Betül Mardin gibi 18 önemli isim de danışma kurulunda yer alacak.


Yapıda değişiklik yok


Mimar Sinan Genim, 57 senedir küçük bakımlar dışında esaslı bir restore çalışması yapılmayan Kapalıçarşı’nın yenilenmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yeni bir...