17 / 05 / 2024

har Homa Yahudi yerleşim birimi

har Homa Yahudi yerleşim birimi

İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki iki yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 5 bin 200 yeni konut inşa edeceklerini açıkladı...

Tapu alım satım harçları ne kadar?

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesine yapılıyor. Tapuda yapılan devir işlemleri için bazı belgelerin teslim edilerek alım satım harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu alım satım harçları ne kadar?

Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı!

Nevşehir’in modern şehir kimliğini kazanmasında en prestijli projelerden biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi için ilk harç atıldı.

Ozan Gezer: Tapu harçları konut fiyatlarını yükseltecek!

Gayrimenkullerin satışında gerçek değerlerin esas alınmasıyla ilgili olarak çıkartılan yasa emlakçıları harekete geçirdi. Emlak Danışmanı Ozan Gezer tapu harçlarının yüksekliği nedeniyle tüketicilerin mağdur olacağını söyledi.

Kat mülkiyeti harçları 2015!

Kat mülkiyeti kanunu gereğince tamamlanmış ve iskan izinleri alınmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti almak ne kadar? İşte kat mülkiyeti harçları 2015..

Tapu harçları ödeme birimleri!

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için belli oranlarda tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harçları nereye ödenir? İşte tapu harçları ödeme birimleri..

Kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca bazı harçlar muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşüm ruhsat harçları muaf mı?

Tapu harçları nasıl ödenir?

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harçları nasıl ödenir?

2015 iskan harç bedelleri!

Bina inşaatı tamamlandıktan sonra, söz konusu binanın ruhsata uygun olup olmadığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için iskan harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, 2015 iskan harç bedelleri!

Tapu bağış harç oranı 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet hakkının kimde olduğunu gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Devir işlemi satış yoluyla yapılabildiği gibi hibe (bağış) yolu ile de yapılabiliyor. İşte tapu bağış harç oranı 2015...

3. havalimanına ilk harç atıldı!

İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanı projesinde, ilk harç, ilk beton ve temel atma çalışmaları, SABAH tarafından görüntülendi. 2017'de tamamlanması planlanan havalimanı, dünyanın en büyüğü olacak

İsrail Doğu Kudüs'te konut inşa edecek!

İsrail'in, işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te 90 yeni konut inşa etme kararı aldığı bildirildi. İsrail'in Kanal 7 televizyonunun haberinde, yeni yerleşim birimlerinin Kudüs'ün güneyindeki "Har Homa Yahudi yerleşim yerine" ek olarak yapılacağı belirtildi

Kadastro harçları 2015 ne kadar?

Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden belli oranlarda harçlar alınıyor. Peki, kadastro harçları 2015 ne kadar?

Emlak vergisi harç oranları 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergiyi her sene taşınmaz mal sahipleri ödüyor. Peki, emlak vergisi harç oranları 2015 ne kadar?

har Homa Yahudi yerleşim birimi Haberi

har Homa Yahudi yerleşim birimi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Har Homa Yahudi yerleşim birimi yakınında yeni konut inşası planına ilişkin basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İsrail Başbakanı Netanyahu, söz konusu konutların 2 bin 200 adedinin Har Homa'ya, 3 bininin de yine Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine inşa edileceğini belirtti. 

İsrail medyası, nüfusu 40 bini bulan yasa dışı Har Homa Yahudi yerleşim birimine yeni konutların inşası ile birlikte 10 bin Yahudi yerleşimcinin daha geleceğini yazdı.

Netanyahu'nun söz konusu kararının, İsrail'de 2 Mart'ta yapılacak erken seçime sayılı günler kala gelmesi ise dikkati çekti.

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now'ın verilerine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 13 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi yer alıyor. Bu yerlerde...