30 / 04 / 2024

harbiye binası nerede

harbiye binası nerede

1956 yılında Harbiye binası yıktırılarak, yerine kıymetlendirilmesi işi kesinleşmiş. Sipahiocağı binası bir müddet önce yıktırılmış ve Harbiye binası yıktırıldıktan sonra arsa parsellenecekmiş. Arsaya 10 - 12 katlı katlı bina inşa edilecekmiş.

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haber-Sen'den İstanbul Radyo binası açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu’nun Harbiye’deki binası için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınmıştı. Söz konusu karara ilişkin Haber-Sen'den yazılı açıklama geldi.

Biva Tower nerede?

Biva Tower projesi Türkiye'nin en yüksek çelik yapılı binası olarak yükseliyor. Peki Biva Tower nerede? İşte detaylar...

Gökyüzü Bahçeleri Dikmen nerede?

Toplam 175 adet konuttan meydana gelen Gökyüzü Bahçeleri Ankara projesi Ankara'nın en yeşil binası olma özelliği taşıyor. Peki Gökyüzü Bahçeleri Dikmen nerede?

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

Alanya ASMEK binası nerede?

ASMEK binası Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katıldığı törenle açıldı. Başkan Türel, 1 yılda 100’ün üzerinde proje başlattıklarını, bir kısmının da tamamlandığını belirtti.

1959 yılında Harbiye sahasında modern tesisler kurulacakmış!

Harbiye binasının yıkılmasından sonra bu yerin alacağı şekil için yapılan proje müsabakaları tetkik edilmiş. Birinci seçilen projeye göre Harbiye'de 300 odalı bir otel, sinema, beş apartman bloku yapılacakmış.

1956 yılında Harbiye binası yıktırılacakmış!

1956 yılında Harbiye binası yıktırılarak, yerine kıymetlendirilmesi işi kesinleşmiş. Sipahiocağı binası bir müddet önce yıktırılmış ve Harbiye binası yıktırıldıktan sonra arsa parsellenecekmiş. Arsaya 10 - 12 katlı katlı bina inşa edilecekmiş.

1949 yılında Harbiye'de opera binasının inşası devam ediyormuş!

1949 yılında İstanbul'un 500. fetih yılını kutlamak maksadıyla İstanbul'un değişik semtlerinde inşası devam eden binaların yapılarına hız verilmiş. İnşaatlardan biri olan Opera Binası'da 10 milyon liraya mal olacakmış. Binanın maketi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nerede yaşayacağı kesinleşti!

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra nerede ikamet edeceği ve çalışma binası olarak nereyi kullanacağı merak edilen Erdoğan, dün Azerbaycan'a hareketinden önce Esenboğa'da yaptığı basın toplantısında cevabı verdi...

Esenler Belediyesi yeni hizmet binası nerede?

Esenler Belediyesi nereye taşındı? Esenler Belediyesi nereye gitti? Esenler Belediyesi yeni hizmet binası hangi adreste? Esenler Belediyesi yeni hizmet binasının adresi nedir? Esenler Belediyesi yeni adresi nedir? Esenler Belediyesi nerede? İşte cevaplar.

Şişli Belediyesi yeni hizmet binasına taşındı!

Şişli Belediyesi, Bulgar Vakfı ile mahkemelik olduğu yeni hizmet binasına yerleşti. Şişli Belediyesi'nin Başkanlık ve 3 Müdürlük dışında tüm birimleri yeni binaya taşındı. Peki Şişli Belediyesi yeni hizmet binası nerede? İşte adresi...

Hadımköy Kiptaş 3.etap kurası nerede çekilecek?

Hadımköy Kiptaş 3.etap kurası nerede çekilecek? Kiptaş Hadımköy 3. Etap projesinde kura çekilişi 19 Nisan'da Harbiye'de bulunan Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu'nda gerçekleştirilecek...

harbiye binası nerede Haberi

harbiye binası nerede



Harbiye binası yıktırılacak


 Harbiye binasının yıktırılak yerine kıymetlendirilmesi işi kesinleşmiştir. 

 Bir müddet önce yıktırılmış olan Sipahi Ocağı binasının bulunduğu saha, Harbiye binası yıktırıldıktan sonra birlikte parsellenecektir. 

 Parsellenecek sahada inşa edilecek binalar 10-12 katlı olacaktır. 

 Harbiye binasının taşıdığı manevi değer göz önünde tutularak bu mevkiye bir heykel dikilecektir. 


Cumhuriyet Gazetesi 2 Mart 1956



Abdullah Kutalmış...