08 / 07 / 2024

Harran Kalesi rekreasyon çalışmaları

Harran Kalesi rekreasyon çalışmaları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Harran'da gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimlerle ilçe gelişiminde önemli rol oynamaya devam ediyor.

Harran Kalesi'nde rekreasyon çalışmaları başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Harran'da gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimlerle ilçe gelişiminde önemli rol oynamaya devam ediyor.

Hoşap Kalesi'nde 4 asırlık sarnıç gün ışığına çıkarıldı!

Hoşap Kalesi'nde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top başkanlığında 2007 yılından bu yana yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor...

Tokat Kalesi'nde Drakula Müzesi kuruluyor!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat Kalesi'nin milattan sonra 5'inci ya da 6' ncı yüz yılda yapıldığının tahmin edildiğini belirtti...

Tokat Kalesi'nde Drakula Müzesi kurulacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat Kalesi'nin milattan sonra 5'inci ya da 6'ncı yüz yılda yapıldığının tahmin edildiğini belirtti.

Hoşap Kalesi'nde 400 yıllık sarnıç gün ışığına çıkarıldı!

Van Güzelsu Mahallesi'nde bulunan ve sarp kayalıklar üzerine inşa edilen Hoşap Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmaları sırasında 400 yıllık sarnıç ortaya çıktı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sivas Kalesi'nde kazı çalışması başlatıldı!

Sivas Kalesi'nde kazı çalışması başlatıldı. Çalışmaların ilk gününde, Geç Osmanlı dönemine ait saat kulesi temeline ulaşıldı. Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürü Kaya: "Kazıyı biraz daha genişleterek saat kulesinin ölçülerine de ulaşmış olacağız" dedi.

Rekreasyon tesisleri nelerdir?

Eğlence merkezleri, bünyesinde konaklama tesisi bulunmayan, eğlence ve rekreasyon ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan rekreasyon tesisleri nelerdir? İşte Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikteki rekreasyon tes

Kandiber Kalesi restore edilecek!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi restore edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesinin ilk etabının ihalesi yapıld

Ayçiçeği Vadisi Rekreasyon Projesi hayata geçiriliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun seçim döneminde müjdesini verdiği Ayçiçeği Vadisi Rekreasyon Projesi ile Camili 2’de yeni bir şehir parkı inşa edilecek. Projede; gölet, piknik ve spor alanları, yürüyüş yolları, restoran, kafeterya yer alacak

Gevale Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin iş birliği ile 2012 yılında başlatılan Gevale Kalesi kazı çalışmaları devam ediyor.

Harran'daki 13 asırlık cami ayağa kaldırılacak!

Emevilere de başkentlik yapan antik kent Harran'da kazılar yoğunlaştırıldı. Tarih boyunca okul, tapınak, cami, sur ve medreseleriyle öne çıkan ören yerindeki kazılar, ilçenin 4 farklı bölgesinde sürdürülüyor...

Harran'da 1.400 yıllık hamam kalıntıları bulundu!

Harran Örenyeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Önal: ''Duvarların sıvalı olması ve hemen yanı başında su kuyularının ortaya çıkarılması nedeniyle kalıntının büyük ihtimale hamama ait olduğunu değerlendiriyoruz" dedi

Van'daki Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor!

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta.

Harran Kalesi rekreasyon çalışmaları Haberi

Harran Kalesi rekreasyon çalışmaları


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Harran'da gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimlerle ilçe gelişiminde önemli rol oynamaya devam ediyor. Yenilikçi ve sistemli çalışmaları ile ilçeyi modern bir kimliğe büründüren Büyükşehir Belediyesi 7'den 70'e tüm vatandaşların takdirini topluyor.


İlçe genelinde başlatılan altyapı, üstyapı, yeşillendirme ve sosyal tesisleri ile  sosyal yaşamın her alanında etkisini gösteren Büyükşehir Belediyesi ilçede hayatı daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor.


HARRAN'IN 100 YILLIK ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR


Büyükşehir Belediyesi 'Altyapıda 100 Yıllık Çözümler' hedefi ile 13 ilçenin tümünde de başlatmış olduğu çalışmalarını Harran'da titizlik ile sürdürüyor.


İlçenin altyapısında değişime giden Büyükşehir Belediyesi, kullanılamaz hale gelen altyapı malzemelerini uzun ömürlü ve kaliteli malzemelerde revize ederek hem kalıcı hem de modern çalışmalar yürütüyor.


İlçelerin geleceğini esas...