02 / 05 / 2024

Hasankeyf 2 Köprüsü ne zaman açılacak

Hasankeyf 2 Köprüsü ne zaman açılacak

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü Projesi'ni 2 milyar 545 milyon avro yatırımla tamamladık." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü 2 ay erken açılacak!

Çanakkale ziyareti sırasında, Troya Müzesi'nde düzenlenen Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli galasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ay erken açılacağını dile getirdi. 

Hasankeyf Köprüsü hizmete açıldı!

Batman, Mardin ve Habur’u birbirine bağlayan ve merakla beklenen Hasankeyf-2 köprünün açılışı yapıldı.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2. etabı başladı!

Haliç Köprüsü'nde ilk kısmı tamamlanan derz yenileme çalışmasının ikinci etabı saat 24.00'ten itibaren başladı.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 2,5 milyar avro!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adik Karaismailoğlu, yap-işlet-devret projelerinin dünyanın her yerinde kullanılan ekonomik bir model olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de bu yöntemle yapıldığını ve maliyetinin  2,5 milyar avro olduğunu söyledi...

1915 Çanakkale Köprüsü için 2.5 milyar Euro’luk ihale!

Dünyanın sayılı asma köprülerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü  2.5 milyar Euro’ya ihale edildi. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, projeyle ilgili ‘Bu köprü, bir mühendis olarak hayatımın hayalidir’ dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarına son bloklar konuyor!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde sona yaklaşıldı. Sütlüce’de kurulan şantiyede, kuru havuzda neredeyse her biri birer futbol sahası büyüklüğündeki 2 kule kesonu yapıldı.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü ne zaman açılacak Haberi

Hasankeyf 2 Köprüsü ne zaman açılacak

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay hizmete açılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Batman Valisi Hulusi Şahin, Hasankeyf İlçe Halk Kütüphanesi'nde yapılan Yeni Hasankeyf Yerleşim Yeri Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ilısu Barajı ve HES projesi çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek, baraj göl havzasından etkilenecek yerleşim yerlerinde yürütülen çalışmaların koordineli şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

İnşaatında sona gelinen Hasankeyf-2 Köprüsü'nün gelecek ay sonunda tamamlanacağını bildiren Şahin, köprünün hizmete sunulmasıyla birlikte mevcut kara yolunun ulaşıma kapatılacağını belirtti.

8 Ekim tarihinden itibaren tarihi Hasankeyf ilçe merkezinin trafiğe kapatılacağını aktaran Vali Şahin, şu şekilde konuştu:

"Yeni yol ulaşıma açılınca, eski Hasankeyf yolu trafiğe kapatılacak. Bu tarihten sonra eski yerleşim yerinde artık herhangi bir trafik olmayacak. Yeni yolun açılmasıyla beraber eski yerleşim yerini tamamen...