08 / 05 / 2024

Hasanpaşa Gazhanesi müzesi

Hasanpaşa Gazhanesi müzesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Yıllardır atıl vaziyette duran tarihi Hasanpaşa Gazhanesi enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürülecek. Burası odak noktası, çekim merkezi olacak" dedi.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

Hasanpaşa gazhanesi kültür merkezi oluyor!

Tarihi Hasanpaşa gazhanesi, İBB tarafından kültür merkezi olarak halka açılıyor. Güryapı tarafından başlanan çalışmanın 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'nde çalışmalar tam gaz!

Hasanpaşa Gazhanesi’nin Enerji Müzesi Ve Kültür Merkezi haline dönüştürme çalışmaları son sürat devam ediyor.

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

Kültürpark'a bilim müzesi inşa edilmesi talebi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti.

Yalova Çınarcık'a kent müzesi yapılacak!

Yalova Çınarcık Belediyesi tarafından " Kent Müzesi" yapılmasının planlandığı bildirildi. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt projeyle ilgili açıklama yaptı.

Bursa Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi’, 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun 93. yıldönümünde görkemli bir törenle halkın ziyaretine açıldı.

Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi 15 ay sonra açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,yıllardır atıl vaziyette duran tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'ni enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürdüklerini söyledi.

Hasanpaşa Gazhanesi enerji müzesi olacak!

Hasanpaşa Gazhanesi’ni enerji müzesi ve kültür merkezine dönüşüyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Burası odak noktası, çekim merkezi olacak. Burada yaşayan insanlarımıza keyif verecek ve çevresini de olumlu yönde etkileyecek” dedi.

Hasanpaşa Gazhanesi müze ve kültür merkezine dönüşecek!

İstanbul’da yıllardır atıl vaziyette duran tarihi Hasanpaşa Gazhanesi, enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürülüyor. Yakın bir tarihte tamamlanması planlanan projenin içerisinde enerji sistemleri müzesi ve bilgi tüneli de yer alacak.

Hasanpaşa Gazhanesi müzesi Haberi

Hasanpaşa Gazhanesi müzesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yıllardır atıl vaziyette duran tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'ni enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürdüklerini söyledi.


Topbaş, "Hasanpaşa'daki Kadıköy Gazhane Binaları Restorasyonu Tanıtım Töreni"nde, ihalesi tamamlanan ve inşaatına başlanan proje hakkında bilgi verdi.


Geçmişte İstanbul'un yakıt ihtiyacının karşılandığı 3 önemli tesisten biri olan Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'nin, ihtiyaç kalmadığı için 1993 yılından bu yana atıl vaziyette olduğunu belirten Topbaş, restorasyon projesinin Kadıköy ve İstanbul için çok önemli olduğunu belirtti.


Gazhane'nin, Hasanpaşa'nın en problemli bölgesi olduğunu vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu:


"Yıllardır atıl vaziyette duran tarihi Hasanpaşa Gazhanesi enerji müzesi ve kültür merkezine dönüştürülecek. Burası odak noktası, çekim merkezi olacak. Bu kadar yoğun yaşayan Kadıköy'ün 'ciddi bir kültür merkezi ve müzeye ihtiyacı var' dedik. İnsanların gelip kültür-sanat faaliyetlerini yürütebileceği bir alan olacak....