05 / 05 / 2024

hasanpaşa karikatür evi

hasanpaşa karikatür evi

Hasanpaşa'da 1906 yılında yapılan ve aslına uygun restore edilen tarihi ahşap köşk, Karikatür Günleri dolayısıyla "Karikatür Evi" olarak hizmet vermeye başladı.

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Adana’nın Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde 20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen tarihi yapı, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak hizmete açılacak.

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 

Tarihin sıfır noktası olarak belirtilen Göbeklitepe'ye kültür evi yapılıyor. Belediye tarafından yapılacak olan Göbeklitepe Kültür Evi'nde, kütüphane, gastronomi merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi yer alacak...

Tekirdağ Türk-Macar Kültür Evi hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen törenle restorasyonu tamamlanan Türk- Macar Kültür Evi açıldı.

Ankara’da Balıkesir Kültür Evi açıldı!

Ankara’da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Balıkesir Kültür Evi açıldı.

Manisa Kula'daki Dr. Aristi Evi yeniden ayağa kaldırıldı!

Manisa Kula’da yer alan “Dr. Aristi Evi” Manisa Büyükşehir ve Kula Belediyesi’nin ortak çalışmaları kapsamında yeniden ayağa kaldırıldı.

Denizli Gerzele Kültür Evi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Gerzele El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Hasanpaşa gazhanesi kültür merkezi oluyor!

Tarihi Hasanpaşa gazhanesi, İBB tarafından kültür merkezi olarak halka açılıyor. Güryapı tarafından başlanan çalışmanın 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Adana Şakirpaşa Kültür Evi'nin temeli atıldı!

Adana Seyhan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Adana Şakirpaşa Kültür Evi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Projenin 5 ay içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Tekirdağ Küçükyoncalı Kültür Evi açıldı!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray ilçesinin Küçükyoncalı Mahallesi'nde Atatürk Anıtı ve Saray Belediyesi Küçükyoncalı Mahallesi Kültür Evi'nin açılışını yaptı.

Erzincan Bilgi ve Kültür Evi açıldı!

Erzincan'ın Refahiye ilçesi Kayı köyündeki Bilgi ve Kültür Evi açıldı. Açılışa TBMM Başkanı Binali Yıldırım katıldı...

Ağrı Evi’nin inşaatı başladı!

Yatırımlarına devam eden Ağrı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ağrı Evi’nin inşaatı başladı.

Adıyaman'a gençlik ve kültür evi inşa ediliyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından şehrin en büyük mahallelerinden biri olan Yeni Mahalle’de, içerisinde konferans salonu ve taziye evininde yer alacağı büyük bir gençlik merkezi ve kültür evi yapılacak.

Ceylanpınar'a 3 yeni kültür evi inşa edilecek!

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla kent yatırımları hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Atilla ilçe merkezine 3 yeni kültür evi inşa edeceklerini açıkladı.

hasanpaşa karikatür evi Haberi

hasanpaşa karikatür evi

Hasanpaşa'da 1906 yılında yapılan ve aslına uygun restore edilen tarihi ahşap köşk, Karikatür Günleri dolayısıyla "Karikatür Evi" olarak hizmet vermeye başladı.


Karikatür Evi'nin açılışına, Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, Müjdat Gezen, karikatüristler Kamil Yavuz, Erhan Candan, Oğuz Gürel, Akdağ Saydut ve Raşit Yakalı'nın yanı sıra karikatür severler de katıldı.


Belediye başkanı Nuhoğlu, mizah ve karikatürün önemine işaret ederek, eleştirinin toplumun gelişmesini sağladığını söyledi.


Mizahı "yumuşatan, gülümseten ve ciddi şekilde düşündüren bir sanat dalı" olarak tanımlayan Nuhoğlu, "Bu anlamda mizahın gelişmesini istiyoruz. Aslında gergin, sert yüzler yerine, gülen, esprileri hoş karşılayan bir yapı istiyoruz." dedi.


Karikatür Evi'nde atölye çalışmaları, paneller ve sergiler yapılacağını kaydeden Nuhoğlu, şu bilgileri verdi:


"Aslında, burası yaşayan bir bina olacak. İnsanlar buraya gezmek ve zaman geçirmek amacıyla...