04 / 05 / 2024

Hasar ve Tazminatın Sonuçları

Hasar ve Tazminatın Sonuçları

Zorunlu deprem sigortasına tabi meskenlerde deprem sonrasında meydana gelen hasarların tespiti nasıl yapılıyor? Söz konusu tespiti yapılan hasarlar için ödenecek tazminat nasıl hesaplanıyor? İşte DASK'ta tazminatın hesabı...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatınız gasp ediliyor olabilir! İşverenlerden akılalmaz oyun!

Kötü niyetli işverenlerin işçilere oynadığı akılalmaz oyun ortaya çıktı. İşverenlerin işçinin aylığını 3-4 ay geciktirdiği ve arabuluculuk masasında aylık ödemesi yapılırken, ‘Hiçbir alacağım kalmamıştır’ diye imza attırılarak kıdem tazminatının gasp edildiği öğrenildi.

EYT'liler dikkat! Emeklilik dilekçenizi ne zaman vermelisiniz? Tarihe göre maaş ve tazminat artacak mı?

"Emeklilik dilekçesi temmuzdan önce mi, sonra mı verilmeli?" sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. Peki emeklilik dilekçesi tarihi maaş ve tazminat tutarlarını etkiliyor mu?

Emeklilik ve tazminat hakkı için yaş şartı yok!

Yüz binlerce polis memurunun merak ettiği konuyu köşesine taşıyan Posta Gazetesi yazarı Ekrem Sarısu kadrosuzluk nedeniyle emekliliğe ayrılan polis memurlarının emeklilik ve tazminat konularına dair önemli bilgiler verdi.

Trabzon'da sel ve heyelanın ardından hasar tespit ediliyor!

Trabzon'daki sel ve heyelanın ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Devletimiz her konuda gerekeni yapacak ve yaraları saracaktır'' dedi.

Yusuf Mert Yılmaz: Yatırım yapmaya ve ürün geliştirmeye devam edeceğiz!

Emlak sektörünü tek bir çatı altında birleştiren Hürriyet Emlak, yatırımlarını sürdürüyor. Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, "Yatırım yapmaya ve ürün geliştirmeye devam edeceğiz" diyor...

Asya ve Avrupa'nın en büyük tema parkı Ankara'da açıldı! 

Asya ve Avrupa'nın en büyük tema parkı olan Wonderland Eurasia Ankara'da açıldı. Asya ve Avrupa'nın sentezi olarak tasarlanan dev tema parkta pek çok farklı konsept yer alıyor. 

Esenler Otogarı taşınacak ve dönüşecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı'nı, hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceklerini söyledi.

Muğla ve Aydın'da 9.2 milyon TL'ye inşaat karşılığı kiralama ihalesi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla ve Aydın'da yer alan gayrimenkuller için yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. 

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve ve fabrikaların akıbeti mecliste!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ve fabrikaların akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

MY Home Architecture Tasarım ve Dekorasyın Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MY Home Architecture Tasarım ve Dekorasyın Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Beytullah Yazıcı ve Muhammed Yusuf Özçelik ortaklığında kuruldu.

Avcılar'a imar ve dönüşüm müjdesi!

Avcılar Belediye Başkan adayı Dr. İbrahim Ulusoy, ara vermeden çalıştığı yerel seçim projelerini anlattı. Ulusoy, Avcılar'a imar ve dönüşüm müjdesi verdi.

Gaziantep'te sanayide değişim ve dönüşüm başlıyor!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep sanayisinin hedefinin değişim ve dönüşüm olduğunu söyledi. Koçer, proje kapsamında çalışmaların başladığını kaydetti.

İzmir ve Manisa’nın yeni imar planları onaylandı!

İzmir ve Manisa’nın geleceğini belirleyecek 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planları değişikliği onay gördü. Yeni imar planları İzmir ve Manisa’nın yatırım potansiyelini artıracak. 

Hasar ve Tazminatın Sonuçları Haberi

Hasar ve Tazminatın Sonuçları

DASK'ta tazminatın hesabı!

Zorunlu deprem sigortası ile sigorta edilmiş binalarda meydana gelen zararın nedeni, niteliği ve miktarı DASK’ın veya yetkili kıldığı kimselerin belirlemelerine göre taraflar arasında yapılacak anlaşmayla tespit ediliyor.


Peki tespit edilen hasar için ödenecek tazminat nasıl belirleniyor? DASK'ta tazminatın hesabı nasıl yapılıyor diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tazminat hesabının nasıl yapıldığına ilişkin hükümler, Zorunlu deprem sigortası genel şartları kapsamında yer alıyor. Buna göre, sigorta tazminatının hesabında, tam veya kısmi hasar olmasına bakılmaksızın, rizikonun gerçekleştiği yer ve tarihte, benzer yapı özellikleri göz önünde bulundurularak, binanın piyasa rayiçlerine göre hesaplanan yeniden yapım maliyeti esas alınıyor.


3- Tazminatın Hesabı

3.1- Sigorta tazminatının hesabında, tam veya kısmi hasar olmasına bakılmaksızın, rizikonun gerçekleştiği yer ve tarihte, benzer yapı özellikleri göz önünde bulundurularak, binanın piyasa rayiçlerine göre hesaplanan yeniden yapım...