30 / 04 / 2024

hasarlı okul tespiti

hasarlı okul tespiti

Deprem nedeniyle İstanbul’daki okullar mercek altına alınınca sarsıcı bir gerçek ortaya çıktı. Üsküdar’da 172 ve 88 yıllık iki okul binası sağlam, 40 yıllık bina hasarlı bulundu.

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Kayseri'de 14 bin 131 yapıdan 1096'sı ağır hasarlı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta tarihindeki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen toplam 14 bin 131 yapıdan 1096'sının ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Çiğli'de hasarlı bina tespiti için protokol imzaları atıldı!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Çiğli Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odasıyla işbirliği protokolleri imzaladı.

Azerbaycan Şuşa'da inşa edilecek okul binası için yer tespiti yapılacak! 

MHP heyeti, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Şuşa'da inşa edilecek okul için yer tespiti yapmak üzere kente gidecek.

Elazığ'da olası bir depremde orta hasarlı binalar da yıkılacak!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak'ta yaşanan Elazığ depreminde birçok binaya orta hasarlı raporu verildiğini ve olası bir depremde orta hasarlı tespiti yapılan binaların da yıkılacağını belirterek, "Gözlemsel tespit yerine karot ve röntgenle bilimsel tespitler yapılmalıdır" dedi...

Manisa'da 4 ilçede 275 ağır hasarlı konut var! 

Manisa Valiliği, Kırkağaç'ta, Akhisar'da, Saruhanlı'da ve Soma'da hasar tespiti çalışması yapıldığını açıkladı. 68 mahallede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmasında 4 ilçede toplam 275 ağır hasarlı bina tespit edildi...

İstanbul’daki ağır hasarlı okullar yıkılacak! 

Silivri'de 26 Eylül 2019'da meydana gelen depremde ağır hasar alan 9 okul yıkılacak, az hasarlı okul binalarında güçlendirilme yapılacak...

Akyazı’daki hasarlı okul için yıkım kararı!

Sakarya Akyazı’daki hasarlı okul Alaağaç İlk ve Ortaokulu binası için yıkım kararı alındı. Öğrenciler yeni okulları yapılana kadar komşu okullara taşınacak.

Adana'da 1 yıkık, 2 ağır hasarlı, 9 hafif hasarlı bina tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana'daki sağanak ve taşkınlarıyla ilgili olarak "İlk hasar tespit çalışmalarında 1 yıkık, 2 ağır hasarlı, 9 hafif hasarlı bina tespiti yaptık." dedi.

Üsküdar’da 172 yıllık bina sağlam, yeni bina hasarlı!

Deprem nedeniyle İstanbul’daki okullar mercek altına alınınca sarsıcı bir gerçek ortaya çıktı. Üsküdar’da 172 ve 88 yıllık iki okul binası sağlam, 40 yıllık bina hasarlı bulundu.

İzmit'te hasarlı binaların tespiti tamamlandı!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Birimince başlatılan hasarlı bina tespiti tamamlandı.

Deprem sonrası hasarlı bölgeler 24 saat içinde havadan görüntülenecek!

Teknolojinin yardımıyla deprem sonrasında hasarlı bölgeler havadan fotoğraflanacak ve hasar tespiti hızlı bir şekilde yapılabilecek.

Nabi Avcı: Diyarbakır'da 83 okul ağır hasarlı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı "83 tane ağır hasarlı, kullanılamayacak halde okulumuz var" dedi.

hasarlı okul tespiti Haberi

hasarlı okul tespiti

İstanbul’u sarsan 5.8 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında ağır ve orta dereceli hasar gören 29 okulun öğrencileri dünden itibaren çevre okullara ‘deprem misafiri’ olarak kabul edildi. Hürriyet Gazetesi'nden Aziz Özen'in haberine göre; bazı okullar kapasiteleri az olması nedeniyle zaten zorlanırken, deprem nedeniyle gelen öğrencilerle birlikte daha da kalabalıklaştı. Bu nedenle kapasitesi zorlanan okullar mecburen ikili eğitime geçti. Önceki gün sabahçı olduğunu öğrenen çok sayıda öğrenci, dün sabah 08.00 sıralarında okula gitti. Hazırlıksız yakalanan bazı okullar ise yeni gelecek öğrencileri kabul etmek için ek süre istedi. Zorunlu okul değişikliği öğrencileri de velileri de memnun etmeye yetmedi. Daha uzak okullara gönderilen öğrencilerin velileri bütçelerine eklenen servis ücretleri nedeniyle sıkıntıya düştüler.

Üsküdar Burhan Felek Anadolu Lisesi’nin yaklaşık 40 yıl önce yapılan binasında depremden sonra hafif hasar belirlendi. Burhan Felek...