24 / 05 / 2024

hatay bina yenileme

hatay bina yenileme

İl Koordinasyon Kurulu 2016 Yılı 4. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Hatay Valisi Erdal Ata başkanlığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Bakan Uraloğlu duyurdu! Hatay Havalimanı yenileniyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı'na ilişkin olarak açıklamalar yaptı. Bakan Uraloğlu, havalimanının yenileme çalışmalarının devam ettiğine değinerek hizmete gireceği tarihi duyurdu.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Depremin vurduğu Hatay'da en ağır yıkım Antakya'da!

Kahramanmaraş ve Defne merkezli olarak meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da 13 bin 517 yıkık, 8 bin 162 acil yıkılması gereken ve 67 bin 346 ağır hasarlı bina olduğu belirlendi.

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Hatay'da yıkılma tehlikesi olan bina çöktü!

Hatay'da yıkılma tehlikesi olması nedeniyle iki yıl önce tahliye edilen bir binada çökme meydana geldi.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Esenler'deki riskli 40 bina birer birer yıkılıyor!

Toplam 98 bin riskli binadan 56 bininin yenilendiği Esenler'de bina yenileme çalışmaları sürüyor. Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli ilan edilen 7 katlı bir binanın daha yıkımı yapılacak.

Hatay Meclis binası kültür-sanat merkezi oluyor!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve geçtiğimiz günlerde kamulaştırılan tarihi bina, yanında bulunan konakla beraber kültür-sanat merkezi olacak.

Tarihi Hatay meclis binası müze olacak! 

Hatay’ın bağımsızlığı sırasında meclis toplantılarına ev sahipliği yapan bina, yıllar sonra kamulaştırıldı. Tarihi yapı sinema ve künefeci olarak da kullanılmıştı. Şimdi ise bina müzeye dönüştürülecek. 

Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik cephe yenileme çalışması!

İstanbul Fatih’te 5 milyon 67 bin TL’lik bina cephesi yenileme maliyetinin 1 milyon 875 bin TL’si İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden, 3 milyon TL’si Fatih Belediyesi’nden, geri kalanı ise vatandaşın cebinden çıkacak.

Kocaeli'de bir yılda 177 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentsel yenileme kapsamında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli'de bir yılda 177 metruk bina yıkıldı.  

hatay bina yenileme Haberi

hatay bina yenileme

İl Koordinasyon Kurulu 2016 Yılı 4. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Hatay Valisi Erdal Ata başkanlığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.


Hatay valisi olarak göreve başladığı ilk ayda bu toplantı vesilesi ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali Ata, 2016 yılının 9 aylık döneminde kamu kurum ve kuruluşlarının ilimizde yaptığı yatırım çalışmalarının son durumunu değerlendirmek üzere toplandıklarını belirtti.


İlimizde 2016 yılı 3. döneminde 588 adet proje üzerinde çalışıldığını vurgulayan Vali Ata, “Bu projelerin 320 adedi genel ve katma bütçeli kuruluşlarca, 268 adedi ise Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin imkânlarınca gerçekleştirilmiştir. Toplam bedeli 4 Milyar 531 Milyon 731 Bin TL olan bu projelerin yılı ödenekleri ise 1 Milyar 485 milyon 79 Bin TL’dir. Genel ve...