29 / 04 / 2024

Hatay haraparası dönüşüm

Hatay haraparası dönüşüm

Haberürk yazarı Esra Boğazlıyan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile röportaj gerçekleştirdi. Savaş, ''Haraparası Mahallesi’nde kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız'' diye konuştu.

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Hatay'daki rezerv alan ilanı yeni kentsel dönüşüm mekanizmasının provası olacak!

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında Antakya kent merkezi rezerv alan ilan edilmişti. Peki kentsel dönüşüm nasıl yürüyecek? 

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Hatay Depremzede Derneği'nden yeni kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Çok büyük sakıncaları var!

Hatay Depremzede Derneği, yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında çok büyük sakıncalar olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Hatay'da, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru 108 bini geçti!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden en çok etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 108 binden fazla başvuru geldi.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağız!

Hatay Valiliği'nde basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İller Bankası kanalıyla 4 milyar liralık bir kredi kaynağını da belediyelerimize vermek suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız" dedi...

Hatay'da kentsel dönüşüm anlaşması!

Hatay’ın Dörtyol ve Payas ilçe belediyeleri arasında “Kentsel Dönüşüm İşbirliği” sağlandı. Proje kapsamında hazırlanan protokol imzalandı.

İsmail Kimyeci'den kentsel dönüşüm bilgilendirmesi!

Hatay'ın merkez Antakya İlçe Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında vatandaşlara açıklamalarda bulundu. Kimyeci, vatandaşların evlerini ziyaret etti.

Antakya Emek ve Aksaray Dönüşüm Projesi'nde imzalar atılıyor!

Antakya Emek ve Hatay mahallelerini kapsayan dönüşüm projesinde imza süreci devam ediyor.

Hatay Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi imzalandı!

Hatay'ın Emek ve Aksaray Mahallesi'nde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesi imzalandı.

Antakya'da dönüşüm için imzalar atılmaya devam ediyor!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde anlaşmalara devam ediyor. Son olarak hak sahibi Ali Hatay ile ıslak imzalı sözleşmesi imzalandı.

Hatay Payas'ta kentsel dönüşüm süreci başladı!

Payas'ın kentsel dönüşüm sürecinin başlaması için Başkent Ankara'da temesalarda bulunan Belediye Başkanı Bekir Altan, müjdeyi verdi.

Hatay Reyhanlı'da kentsel dönüşüm planı yapıldı!

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Üyeleri ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. Şanverdi, Küçük Sanayi Sitesi inşaatının son durumu hakkında bilgi verdi.

Hatay haraparası dönüşüm Haberi

Hatay haraparası dönüşüm

Tarih, kültür ve medeniyetler şehri Hatay, son dönemlerde hep gündemde... Bir yandan yanıbaşındaki Suriye’de devam eden savaş, diğer taraftan da peş peşe bulunan binlerce yıllık mozaiklerle... Savaşın tüm etkilerini iliklerine kadar hisseden bu kadim şehirde neler olup bittiğini öğrenmek için Hatay’ın yolunu tuttum, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la görüştü... Suriye’deki kaosun Hatay için ekonomik ve sosyal açıdan büyük kayıplara neden olduğunu söyleyen Başkan Savaş, kendi tabiriyle şehrin üstündeki kara bulutları dağıtmak için çok önemli projeler hazırladıklarını anlattı.


Hatay’da ikinci döneminiz. Başkanlık koltuğunda yedi yılı bitirdiniz... Bu yedi yılın değerlendirmesini yapacak olursanız Hatay’da ne değişti, siz buraya nasıl bir imza attınız?


Hatay’da adam gibi hizmet yaptık. Tabii ki bütününü değiştirmedik ama Hatay’da bir bilim adamı olarak Hatay’ın ihtiyaçlarını en elzemden itibaren yapmaya...