05 / 07 / 2024

Hatay Havalimanı sel 2014

Hatay Havalimanı sel 2014

Hatay'da etkili olan yoğun yağmurlarda her taraf seller sular içinde kalırken, alınan tedbirlerle Hatay Havaalanı içinde sorun yaşanmadı...

Bakan Uraloğlu duyurdu! Hatay Havalimanı yenileniyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı'na ilişkin olarak açıklamalar yaptı. Bakan Uraloğlu, havalimanının yenileme çalışmalarının devam ettiğine değinerek hizmete gireceği tarihi duyurdu.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Hatay Havalimanı’nda son dakika gelişmesi! Hasarlar onarıldı, havalimanı uçuşa hazır!

Deprem felaketleri sonucunda önemli ölçüde hasar gören Hatay Havalimanı pistindeki onarım çalışmaları tamamlandı. Hatay Havalimanı’nın öncelikli olarak 2 kilometrelik bölümünün uçuşa hazır hale getirildiği bildirildi.

Hatay Havalimanı’nın açılışında geri sayım başladı! Hatay Havalimanı uçuşlara ne zaman açılıyor?

Hafta başında peş peşe yaşanan depremlerden ağır hasarlar alarak uçuşlara kapatılan Hatay Havalimanı’nda onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İGA’dan yapılan yazılı açıklamalarda, bu çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Camisi inşaatında sona gelindi!

Sabiha Gökçen Havalimanında, Selçuklu mimarisine göre inşa edilen caminin inşaatında sona gelindi. Caminin yıl sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Hatay Havalimanına yapılan bakım onarım çalışmaları mecliste!

Son 5 yılda Hatay Havalimanına yapılan bakım onarım çalışmaları meclis gündeminde konu oldu. CHP'li Güzelmansur söz konusu çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Havalimanı'nın 500 metre yakınına AVM yapıldı!

Sayıştay Raporu, devletin havacılık alanındaki eksikliklerini gözler önüne serdi. Havalimanı’nın 500 metre yakınına AVM yapıldı, Hatay Havalimanı ise hurdaya döndü.

Hatay Sevgi Parkı yenileniyor!

Uğradığı sel felaketinin ardından uzun yıllar atıl durumda kalan Sevgi Parkı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığında görevli peyzaj mimarlarının hazırladığı yenileme projesi ile adeta yeniden doğacak.

Hatay Uluçınar Köprüsü trafiğe kapatıldı!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 55 yıllık Uluçınar Köprüsünün köprü ayaklarında zamanla artan trafik yükü ve art arda yaşanan sel felaketleri nedeniyle meydana gelen çökme ve yıpranmalar nedeniyle trafiğe kapatılacak

3. Havalimanı'na Asya'dan sel gibi yolcu gelecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yeni havalimanı 2018’in birinci çeyreğinde açıldıktan sonra THY’nin 300 uçaklık filoyu ve 60 milyon yolcuyu Atatürk Havalimanı’ndan oraya taşıyacağını söyledi.

Hatay Erzin'deki köprünün temeli törenle atıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçtiğimiz aylarda Erzin ilçesinde sel sularından dolayı yıkılan Eski Adana yolu üzerindeki köprünün temelini düzenlenen törenle attı.

Hatay'da hortum barakaları uçurdu!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde önceki gün meydana gelen sel felaketi sırasında çok sayıda hortum oluştu. Çıkan 4 hortum kameralara yansıdı. Çok sayıda baraka yıkılırken parçaların isabet ettiği bir balıkçının kolu kırıldı.

Hatay Havalimanı'na garaj binası yapılacak! İhalesi 23 Ekim'de!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü; Hatay Havalimanı garaj binası yapılması işini 23 Ekim 2014 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkarıyor. İş 300 gün sürecek.

Hatay Havalimanı sel 2014 Haberi

Hatay Havalimanı sel 2014

Hatay'da etkili olan yoğun yağmurlarda her taraf seller sular içinde kalırken, alınan tedbirlerle Hatay Havaalanı içinde sorun yaşanmadı. Hatay Havaalanının yapımında büyük emeği geçen siyasetçi Sadullah Ergin'in ve Hatay Valiliğinin çabalarıyla bu yıl havaalanında olumsuz bir olay yaşanmadı


Son yılların en yoğun yağmurların yağdığı Hatay'da ilçe ve mahallelerde oluşan seller, hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları birçok yerleşim bölgesinde maddi zararlara yol açtı.


İki yıl önce yağan yağmurlardan etkilenen yerler arasında göze çarpan Hatay Havaalanında alınan tedbirlerle bu yıl sorunlar yaşanmadı. Önceki yıllarda yaygın ve yerel medyada Hatay Havaalanının sular içindeki hali ilimiz açısından olumsuz açıdan kamuoyuna duyurulmuş dolayısıyla prestij kaybı yaşanmıştı.


İlimizin tanınmış İntaş İnşaat firması tarafından özverili çalışmalarla yapılan Hatay Havaalanı inşaatının tamamlanmasında ve hizmete açılmasında büyük emeği geçen eski Adalet...