29 / 04 / 2024

hatay jeotermal otel

hatay jeotermal otel

Ankara Ayaş’ta inşaatı devam eden termal yatırım 2013’te devreye girecek. Erzurum ve Hatay yatırımları ise sırayla devreye girecek

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Antiochia Turizm tarafından Hatay’da inşa edilecek otel projesi resmen başlıyor. 120 oda ve 240 yatak kapasiteli otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Hatay Teras Aqua Park Otel icradan 24.2 milyon TL'ye satılıyor!

Hatay İcra Dairesi, Defne'de bulunan Hatay Teras Aqua Park Otel'i icradan satışa çıkarıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 24 milyon 296 bin 497 TL olarak belirlendi. 

Hatay'da beş dönemin izlerini taşıyan müze-otel açılışa hazır!

Hatay'da bir otelin inşaat çalışmasında ortaya çıkan Helenistik dönemden İslamiyet dönemine birçok eserlerin bulunduğu müze-otel kısa süre içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Hüseyin Tosun termal otel bilmecesine son noktayı koydu!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 2012 yılında jeotermal turizm amacıyla özel bir şirkete satılan Şehitlioğlu Mahallesi Çakırca Mevkii’ndeki araziyi tekrar Kula Belediyesi’ne kazandırarak Termal Otel ve sosyal yaşam alanı projesi için kolları sıvadı.

Konya Seydişehir'de jeotermal otel inşa edilecek!

Seydişehir'in Ketirağıllar bölgesinde 50 derece ve üzerine çıkan ısıda su çıkarılırsa önümüzdeki bahar döneminde jeotermal otelcilik ve jeotermal sera çalışmaları başlayacak.

Hatay Vakıflar'dan 5 yıldızlı otel yapımı karşılığı kiralık arsa!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da bulunan arsayı beş yıldızlı otel ve turizm amaçlı tesislerin yapımı karşılığında kiraya veriyor. 30 yıl süreyle kiralanan arsanın bedeli 39 milyon 382 bin 501 TL olarak belirlendi.

Hatay'daki oteller neden satışa çıkarıldı?

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Hatay turizminin Suriye politikasından dolayı çok yara aldığını belirtti. Nacioğlu, ''Özellikle Hatay’da bulunan birçok otel satışa çıkartıldı ve emin olun otel personelinin maaşını zor ödediklerini görüyoruz''dedi.

Hatay Vakıflar butik otel, restaurant ve düğün salonu yaptıracak!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay Arsuz'da butik otel, restaurant ve düğün salonu yaptıracak. 29 yıllığına kiralanacak gayrimenkullerin inşaat bedeli 11 milyon 788 bin 658 TL olarak belirlendi.

Hatay'da Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi!

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in ev sahipliğinde Hatay Barosu ve TBB’nin işbirliğinde Antakya Savon Otel’de Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi.

Güngör Şirketler, Ottoman AVM Otel projesine imza atıyor!

Güngör Şirketler Grubu Hatay'da dev yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Grup, şimdi de Ottoman AVM Otel projesi ile Hatay ekonomisine büyük bir katkı sunmaya hazırlanıyor.

Cristal Group Türkiye'de 8 otel açacak!

Dubaili Cristal Group, Türkiye'de 2018'e kadar 8 otel açacak. Grubun otelleri İstanbul, Antalya ve Hatay'da hizmete girecek.

Dubaili Cristal Group Türkiye'de 8 otel açacak!

Körfez Bölgesi'nin en hızlı büyüyen otel şirketlerinden olan Dubaili Cristal Group, Türkiye'de 2018'e kadar 8 otel açacak. Grubun otelleri İstanbul, Antalya ve Hatay'da hizmete girecek.

Hatay’da Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu düzenlendi!

Hatay’ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu’nun bir diğer ayağı Hatay Valisi Ercan Topaca’nın katılımıyla İskenderun Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

hatay jeotermal otel Haberi

hatay jeotermal otel


İlk jeotermal otel yatırımını 2009 yılında Balıkesir Edremit’e bağlı Güre beldesinde Hattuşa Astyra Termal Resort&Spa ismiyle yapan ve 2011’de tesisi hizmete sokan Doğan Jeotermal’in Başkanı Mehmet Ali Doğan yeni yatırımlara yelken açtı. Şirket olarak 2020 yılına kadar toplam 5 yatırımı daha devreye sokacaklarını belirten Doğan, jeotermale toplamda 350 milyon euro yatırım yapacak.


15 bin liradan başlıyor 


Yeni yatırımlarla en az 7 bin 500 kişiye de iş imkânı yaratılmış olunacak. Mehmet Ali Doğan ilk tesiste yaklaşık 1000 kişi çalıştığını, Ankara’da devreye girecek ikinci yatırımda ise en az 1200 kişinin istihdam edileceğini söyledi.


Güre’de gerçekleştirilen ilk yatırım 50 milyon euroya mal oldu. Tesis 500 daire, 25 bin devre tatil dönemi olarak pazarlandı. Dairelerin büyüklükleri 60 metrekare (1+1), 80 metrekare (2+1) ve suit oda 40...