05 / 05 / 2024

Hatay mıpım

Hatay mıpım

Suriye savaşından en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle MIPIM'deydi. Cumhuriyet Gazetesi Ceren Kumbasar Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'la projelerini ve Hatay'ı konuştu.

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında ilk rezerv alan adımı Hatay'da atıldı. Rezerv alan uygulaması ile ilgili 'mülksüzleştirme' tartışmaları devam ederken, Mimarlar Odası Eyüp Muhcu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Hatay'da hayırseverlerin yaptırdığı cami ibadete açıldı!

Hatay Yayladağ'da hayırseverler tarafından yaptırılan Kızılgöl Camisi ibadete açıldı. Caminin açılış törenine Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu katıldı. 

Hatay MİT Daire Başkanlığı Binası'nın alanı imara açıldı!

Antakya’da bulunan Hatay MİT Daire Başkanlığı Binası’nın alanı Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri sonucunda Bakanlar Kurulu kararıyla imara açıldı. 

Antakya’da mit binasının çevresi yeniden imara açıldı!

Antakya’da, Hatay MİT Daire Başkanlığı Binası’nın çevresi Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri sonucunda Bakanlar Kurulu kararı ile özel güvenlik alanından çıkarılıp yeniden imara açıldı.

Hatay Büyükşehir projeleri MIPIM'e damga vurdu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olan MIPIM’de Hatay’a çağ atlatacak projelerini tanıtıyor.

Hatay Müftüler Mahallesi'ne yeni yol!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından il genelinde yürütülen yol yapım, bakım ve onarım çalışmalar son sürat devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

SURİYE'de yaşanan sorunlardan en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, bu krizi atlatmak için uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e çıkarma yaptı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Haraparası kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

Hatay 4 projesiyle MIPIM'e hazırlanıyor!

Suriye'deki savaştan etkilenen ve büyük miktarda mülteciyi barındırmak durumunda kalan Hatay, şehrin "hoşgörülü, medeniyetlere ev sahipliği yapan yüzünü" uluslararası arenada tanıtmaya hazırlanıyor.

Hatay Vıp Land Rezidans!

Hatay Vıp Land Rezidans projesinde Türk hamamı, vitamin bar, kreş, spa salonu, kamelya, otopark, sauna, squash, buhar odası, olimpik kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Hatay Vıp Land Rezidans 3 blok şeklinde yükseliyor.

Hatay Vıp Land Rezidans' ta fiyatlar 300 bin TL' den başlıyor!

Öz Burak İnşaat tarafından hayata geçirilen Hatay Vıp Land Rezidans projesinde daireler 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon, 5 oda 1 salon ve 7 oda 1 salon dubleks şeklinde tasarlandı. Hatay Vıp Land Rezidans' ta fiyatlar 300 bin TL' den başlıyor.

Hatay Müzesi açıldı!

Hatay ’da yapılan ve dünyanın en büyük müzelerinden biri olma özelliği taşıyan yeni Hatay Arkeoloji Müzesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Hatay Müzesi'nin açılış töreni gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kesinlikle bir daha hiçbir şekilde bu topraklardan tek bir tarihi çakıl taşının dahi başka ülkeye gitmesine izin vermeyeceğiz" dedi...

Lütfü Savaş: Hatay için büyük dönüşüm projelerimiz hazır!

Hatay’ın çok büyük zenginlikleri ve tarihi alanları bulunuyor. Dünyanın en büyük 2'nci sahili, Samandağı, dünyanın ilk limanı ve yine dünyanın en büyük müzesi şehrimizde yer alıyor.

Hatay mıpım Haberi

Hatay mıpım

Hatay Belediyesi ile MIPIM fuarına gelmenize herkes çok şaşırdı, ben cevabı sizden istiyorum. Ne işimiz var bizim Cannes'da? 


Hatay özel bir yer. Özel bir yerin özel ürünlerinin de herkesle paylaşılması lazım. Tabii ki son 5 yıllık süreç içerisinde belki Hatay'da hafif gri bir tablo ile karşılaşabilirsiniz ama Hatay'ın tarihi sürecine baktığımız zaman müthiş bir temposu olan bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış şu anda 3 tane semavi dini, 6 tane mezhepi ve birçok etnik faktörü içinde barındıran ve barış içerisinde bugüne kadar tarihin derinliğinden süzülmüş bir şehir. Ve bu şehir bizim için ülkemiz için ve dünya için özel bir şehir. Çünkü bu kadar renkli bir tablo içerisinde yüz yıllardır barış içerisinde yaşaması ve hemen bugüne kadar yani bu 5 yıllık...